EU dala Čačku 1,3 miliona evra za izgradnju socijalnih stanova

Vesti 20. jul. 202117:442 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Evropska unija je Čačku poklonila 1,3 miliona dolara za izgradnju i kupovinu stanova za socijalno osetljive kategorije stanovništva, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 21,7 miliona dinara, rekao je novinarima zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić.

Pročitajte još:

Izgradnja i kupovina stanova za socijalno osetljive kategorije stanovništva, u koje spadaju Romi, žrtve porodičnog nasilja, osobe sa invaliditetom i mladi koji su odrasli u hraniteljskim porodicama ili ustanovama socijalne zaštite, sprovodi se u okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe“.

Milić je dodao da će u čačanskom naselju Obrež biti izgrađen stambeni objekat sa 12 stanova i dva zajednička prostora za druženje.

Planirana je i kupovina 14 seoskih domaćinstava, u pojedinačnoj vrednosti od po 19.000 dolara, kao i kupovina građevinskog materijala za dogradnju 12 stambenih jedinica kojima je potrebna rekonstrukcija.

„Pored stambenog rešenja u planu su i takozvane ‘meke mere’, odnosno pomoć za osamostljivanje za život, upućivanje u buduće poslove, pa će neki od prostora biti da tu organizuju sopstvenu delatnost“, rekao je zamenik gradonačelnika Čačka.

Komentari

Vaš komentar