Epidemiološka situacija u Čačku sve povoljnija

Vesti 26. apr. 202114:28
Podeli:
Izvor: N1

Rukovodilac Radnog tima za praćenje epidemije u Čačku Mihailo Luković ocenio je da je situacija u tom gradu svaki dan "sve povoljnija".

„Broj zaraženih se ne smanjuje onako brzo kako bismo mi želeli, ali se smanjuje. Ono što nas drži opreznima su predstojeći praznici kad je više druženja u većem broju“, rekao je Luković na konferenciji za novinare Radnog tima u Čačku.

Direktor čačanskog Zavoda za javno zdravlje Aksentije Tošić rekao je da je u tom gradu do sada vakcinisano oko 30 odsto punoletnih građana.

„Radimo na povećanju broja vakcinisanih u Čačku, jer je to jedina garancija za smirivanje epidemije“, rekao je Tošić.

U planu je proširenje punktova za vakcinaciju u Čačku u kome za sada građani mogu da dobiju vakcinu samo na dva punkta, u Domu kultrure u centru grada i u Sportskoj hali „Mladost“ u Atenici, dodao je on.

Prema podacima Radnog tima, u poslednja 24 sata jedna osoba iz Čačka, stara 79 godina, preminula je na kovid odeljenju čačanske bolnice.

Hospitalizovano je osam pacijenata, isto toliko je otpušteno na kućno lečenje i jedan pacijent je prebačen u bolnicu u Ivanjici.

Hospitalizovano je 125 pacijenata, dva manje nego juče, a među njima su jedno dete i dve trudnice koji su, prema podacima nadležnih u bolnici, u dobrom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovnih pacijenata 16 je u teškom stanju i nijedan pacijent nije priključen na respirator.

U prijemnoj ambulanti čačanske bolnice za 24 časa pregledane su 94 osobe sa simptomima korona virusa, što je 16 manje nego juče.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar