Epidemiolog iz Čačka zamolio kolege da ne učestvuju u antivakcinaškoj kampanji

Vesti 15. mar. 202116:13 > 16:1833 komentara
Podeli:
čačak bolnica
Izvor: Ilustracija / N1

Rukovodilac čačanskog Radnog tima i epidemiolog Mihajlo Luković apelovao je na zdravstvene radnike da ne učestvuju u antivakcinaškoj kampanji, ocenjujući da je vakcinacija stanovništva jedini način da se suzbije epidemija koronavirusa.

Luković je na konferenciji za novinare u Čačku rekao da svaki gradjanin ima pravo da samostalno odluči da li želi da se vakciniše ili ne, kao i svaki zdravstveni radnik, ali da ne bi trebalo da šire kampanju u korist antivakcinalnog lobija.

„Ne postoji zakon koji primorava zdravstvenog radnika da se vakciniše, a mislim da bi trebalo da postoji ta obaveza, imajući u vidu posao koji obavljaju. Ali ono što zdravstveni radnici ne bi smeli da rade je da vrše antipropagandu i da se priključuju antivakcinalnom lobiju. To je nedopustivo i molim ih da to ne rade“, rekao je Luković.

On je ocenio da je vakcinacija „jedini spas“ protiv epidemije koronavirusa.

„Oni koji su protiv vakcinacije nemaju pravo da ruše napore celog društva. Mislim da će takvi postupci zdravstvenih radnika uskoro biti sankcionisani“, rekao je Luković.

Prema njegovoj oceni, odziv Čačana na imunizaciju je „veoma dobar“.

„Imamo odlične rezultate vakcinacije, dobar je i odziv, zadovoljan sam. Dinamika je mimo svih naših očekivanja“, rekao je Luković.

Prema podacima Radnog tima, u Čačku je do sada obe doze vakcine protiv koronavirusa primilo oko 11.300 gradajana, dok je prvu dozu vakcine primilo oko 18.000 koji čekaju revakcinaciju.

Čačak prema zvaničnim podacima sa poslednjeg popisa stanovništva ima 115.337 stanovnika.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar