Od podne na snazi nove vikend mere

Vesti 06. mar. 202108:44 > 13:4266 komentara
Podeli:
epidemiološke mere, restorani
Izvor: Tanjug/ Zoran Žestić

Od danas u podne do ponedeljka moći će da rade samo apoteke, benzinske pumpe i prodavnice prehrambene robe, dok će sve ostalo biti zatvoreno u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Odlukom Vlade Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, prodavnice prehrambene robe moći će da rade do 21 čas, dok apoteke i benzinske pumpe nemaju ograničeno radno vreme.

Povezano:

Sve beogradske pijace tokom vikenda radiće uobičajeno, a građani treba da drže propisanu distancu tokom kupovine, i da nose zaštitne maske.

Nakon 12 časova mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Ugostiteljski objekti u ski centrima neće raditi tokom vikenda, a izuzetak su hotelski kafići i restorani gde mogu biti usluženi samo gosti koji imaju prijavljen boravak.

Od ustanova kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mera, dok zakazani sportski događaji mogu biti održani, ali bez prisustva publike, odlučila je Vlada.

Dostava hrane biće moguća 24 sata dnevno, dok je šalter prodaja hrane i pića nakon 12 časova zabranjena na teritoriji čitave zemlje do ponedeljka ujutru.

Od ponedeljka, 8. marta, sve će raditi po uobičajenom režimu i radna vremena svih objekata biće ista kao i danas, ali će učenici srednjih škola preći na onlajn nastavu.

Novi sastanak Kriznog štaba je već u utorak, a u ponedeljak će se, prema jučerašnjoj najavi, sastati i direktori bolnica.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar