Enigma „Jovanjica“: Zašto Vulin spominje novu istragu i šta zna o Andreju Vučiću

Vesti 06. jan. 202120:21 > 20:2971 komentara
Podeli:

Zašto ministar policije Aleksandar Vulin spominje novu istragu za slučaj Jovanjica, kada je ona još proletos završena, a podignuta je optužnica? Šta Vulin zna o Andreju Vučiću, a kakva saznanja o sudbini policijskih inspektora ima opozicioni političar Miroslav Aleksić?

Iako je istraga oko slučaja Jovanjica zatvorena, a optužnica podignuta, ministar policije Vulin, ipak govori o nekoj novoj istrazi. Ne navodi na šta konkretno misli. Ali ističe u šta je, kada je reč o, prema optužnici, najvećoj narko-fabrici otkrivenoj u Evropi, jedino siguran.

„Ne znamo mnogo stvari o Jovanjici, saznaćemo kroz istragu, zato služi tužilaštvo, zato služi policija, sud u krajnjoj liniji. Sve ćemo mi to saznati, ali za sada znamo samo jednu stvar – Andrej Vučić nema nikakve veze sa Jovanjicom. Ali sigurno, da Andrej Vučić sa Jovanjicom nema baš nikakve veze“, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin najavljuje da će policija obratiti posebnu pažnju na svedočenje, kako kaže, gospodina Koluvije. Inače, prvooptuženi za proizvodnju više od četiri tone marihuane tokom svoje odbrane rekao je da ga je šef operative za borbu protiv droga beogradske policije Dušan Mitić, u dosluhu sa načelnikom tog odeljenja Slobodanom Milenkovićem i tužiocem Sašom Drecunom, nagovarao da za sve optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića.

Povezano:

Pravnici Sofiji Mandić neobično je da vrh vlasti i provladini mediji više pažnje posvećuju Koluvijinim rečima, nego policajcima. „Građani treba da znaju i mediji treba da znaju da okrivljeni u krivičnom postupku može da govori neistinu, da budemo jasni, može da laže, i da za to ne može da snosi nikakve posledice. Za razliku od svedoka, veštaka i ostalih učesnika u postupku koji su dužni da govore istinu i to im je obaveza, okrivljeni ima pravo da laže“, podvlači Mandićeva.

Predsednik Vučić najavljuje i da će policajci koji su uhapsili Koluviju i otkrili Jovanjicu i treći put biti pozvani na poligraf. Opozicioni političar Miroslav Aleksić smatra da je to nedopustiv pritisak za inspektore koji se bore protiv narkodilera, i koji su u jeku istrage oko fabrike marihuane i skanka, januara 2020. godine, dva puta bili ispitivani na detektoru laži, koji je svaki put pokazao da govore istinu.

„Za policajce koji su uhapsili Koluviju i otkrili Jovanjicu naštelovali su pitanja, kako bi pali tokom treće proligrafske provere!!! Išli ili odbili poligraf, nalozi za njihovu smenu su već napisani, samo još da im uruče! Glavni cilj je da ih smene, kako im više ne bi smetali“, napisao je na Tviteru Aleksić.

Koluvijin branilac Vladimir Đukanović, inače član glavnog odbora SNSa, ali i predsednik Skupštinskog odbora za pravosuđe, govoreći o borbi protiv mafije, koju je nedavno najavio Vučić, rekao je da su delovi policije povezani sa kriminalcima. Kao dokaz za to iznosi i pojavljivanje automobila sa blinkerima.

„Malo, malo čitamo kako su nekome oduzeti blinkeri i čak nemaju veze s državom. Ko to može da ima blinkere? Kako? I voze se s blinkerima? To znači da je njima to neko davao. Prosto, zapitate se gde živimo“, kaže Đukanović.

Koluvijin branilac, nije rekao da je, prema optužnici i njegov klijent Predrag Koluvija, tokom hapšenja, imao automobil sa blinkerima, za koje nije imao dozvolu.

Da li su mu blinkere dala trojica policajaca, uhapšena zbog sumnje da su bili deo Koluvijinog prstena zaštite? Jedan od tih policajaca je i Milan Kendija, čiji je branilac takođe Vladimir Đukanović.

Komentari

Vaš komentar