Elvira Kovač: Skupština odustala od rezolucije na Bilčikov izveštaj o Srbiji

Vesti 28. apr. 202116:04 > 16:1613 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednica Skupštine Srbije Elvira Kovač izjavila je za N1 da se odustalo od rezolucije koja bi bila odgovor na izveštaj izvestioca za Srbiju Vladimira Bilčika usvojenog u Evropskom parlamentu u kojem se, između ostalog, spominju afere Krušik, Jovanjica, Telekom i Savamala.

Na prvo čitanje izveštaja EP bili smo šokirani, rekla je, odgovarajući na pitanje dokle se stiglo sa najavljenom skupštinskom rezolucijom. Dodala je da se, ipak, od te ideje odustalo.

„Što se tiče ove teme, mislim da se ona, ne mogu da kažem da se zatvara, jer uvek moramo da pratimo preporuke i dalje radimo na tome“, pojasnila je Kovač.

POVEZANE VESTI

N1: Ali rezolucije definitivno neće biti?

„Našeg odgovora u formi rezolucije neće biti“, zaključila je.

Afere Krušik, Jovanjica, Telekom, rušenje u Savamali u Bilčikov izveštaj su ušle kroz amandmane koje je 24. marta izglasao Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta (AFET). Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tada je poručio evropskim zvaničnicima da lažima ne mogu da ostvaruju politički profit, a ministar Aleksandar Vulin da ako su vakcine zadržali za sebe, da i takve komentare zadrže za sebe.

Odlukom da se u rezoluciju Evropskog parlamenta stave amandmani kojim se vlast u Srbiji poziva da do kraja reši afere Krušik, Jovanjica, Telekom i Savamala, nije navela vlast da se tim slučajevima pozabavi već su se opredelili za taktiku – i mi rezoluciju za trku imamo.

„Vi sada imate jednu situaciju gde se oni sad mešaju čak i u otvorene procese koji se vode, kao što je Jovanjica. Potpuno je moguće da ćemo i mi doneti isto neku vrstu rezolucije… Slušajte, možemo valjda i mi da donosemo rezolucije o njihovim stavovima i o njima“, kazao je pred usvajanje rezolucije predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Komentari

Vaš komentar