Elvira Kovač: SVM će u Vladi Srbije učestvovati u formi državnih sekretara

Vesti 01. avg 202213:49 0 komentara
Elvira Kovač
N1

Elvira Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), kandidatkinja za potpredsednicu Narodne skupštine, izjavila je za N1 da će SVM u Vladi Srbije učestvovati u formi državnih sekretara.

Odgovarajući na pitanje da li su završeni razgovori sa Srpskom naprednom strankom o učešću SVM u vlast, Kovač je odgovorila odrečno, naglasivši da će u Vladi Srbije učestvovati u formi državnih sekretara.

„Konkretni pregovori nisu još završeni, koalicioni sporazum još nije potpisan. Jasno je bilo verovatno u noći izbora da smo mi siguran partner u toj vladi, da smo spremni da uzmemo učešće“, rekla je ona.

Pročitajte još:

Kovač je istakla da će SVM podržati izbor Vladimira Orlića za predsednika Skupštine Srbije, naglasivši da se sve odvija u skladu sa očekivanjima, „čak i bolje od toga“.

„Mi smo već tri dana u pregovorima oko skupštinskih odbora, danas oko delegacija, ranije oko ostalih funkcija… Korektnost gospodina Orlića i svih, ti razgovori su bili prijatni i normalni, očekujem da se rad tako nastavi“, rekla je Kovač.

Komentarišući govor Vladete Jankovića, Kovač je rekla da se to očekivalo i da za nju ne predstavlja iznenađenje.

„Ovaj saziv će biti potpuno drugačiji, nikad nismo imali ovoliko poslaničkih grupa. Videćemo već sutra kada će biti političke rasprave“, izjavila je Elvira Kovač.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!