Ekstremni desničari pozivaju na skup protiv antifašista u Novom Sadu

Vesti 02. feb. 202111:277 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Organizacija "Tradicionalisti", koja podržava ideje predsednika kvislinške Vlade Srbije u vreme Drugog svetskog rata Milana Nedića, pozvala je pristalice na skup protiv antifašista u Novom Sadu. Organizacija Antifašistička akcija Novog Sada ranije je najavila da će u četvrtak, 4. februara, održati skup pristalica antifašizma u Omladinskom centru CK 13.

„Tradicionalisti“ su naveli da im „smeta“ to što se dogadjaj održava 4. februara.

„Tribina o tobožnjem usponu fašizma u Novom Sadu cinično se održava na dan navodnog samoubistva odnosno ubistva armijskog djenerala Milana Nedića, srpske majke i biološkog spasitelja naše nacije“, naveli su „Tradicionalisti“ na Fejsbuku.

Antifašistički skup se održava u četvrtak u 18 sati, a „Tradicionalisti“ su pozvali pristalice da se okupe ispred Uspenske crkve u centru Novog Sada u 17.30 i da potom „mirno prošetaju“ do Omladinskog centra CK 13, koji su nazvali „ozloglašenim leglom svakojakih separatističkih i organskih antidruštvenih elemenata“.

Cilj im je, kako su naveli, da iskažu „nezadovoljstvo državne protekcije antidržavničkih i antidruštvenih elemenata“.

„Svi dobronamerni i iskreni rodoljubi, anti-globalisti i anti-komunisti su pozvani. S verom u boga za kralja i otadžbinu“, piše u pozivu.

Komentari

Vaš komentar