Jedna radnica teško povređena u „Krušiku“, eksplodirala joj kapisla u ruci

Vesti 15. avg 202210:47 > 12:09 55 komentara

Jedna radnica je teško povređena u eksploziji, koja se jutros nakon 7.00 dogodila u fabrici “Krušik” u Valjevu, u pogonu kapislane. Kako N1 nezvanično saznaje u ruci radnice N.M. (40) eksplorirala je inicijalna kapisla K34. U istoj prostoriji nalazila se i radnica A.L. (30), koja je posle pregleda u valjevskoj bolnici puštena kući.

Obe radnice su hitno prebačene u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu. Teže povređena radnica N.M. zadobila je povrede obe šake.

Radnica N.M. (40) je prebačena u Klinički centar u Beogradu, potvrdila je dr Branka Antić, direktorka Opšte Bolnice u Valjevu. Ona je, prema tvrdnjama direktorke Antić, van životne opasnosi ali je zadobila povrede oba oka, opekotine lica i teže povrede prstiju na obe šake.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu nam je rečeno da su njihove kolege još uvek u “Krušiku”, gde je u toku istraga ovog nesećnog slučaja.

Kompanija „Krušik“ je saopštila da je do eksplozije došlo oko sedam časova u kapislani, prilikom nanošenja laka.

„Jutros u 07.05 časova u kapislani kompanije ‘Krušik’ u Valjevu, prilikom nanošenja laka na pokrivku kapisle koja se nalazila u transportnoj legi na radnom stolu, došlo je do aktiviranja kapisle i detonacije“, navodi se u saopštenju „Krušika“.

Dodaje se da se osim teško povređene N.M. u istoj prostoriji nalazila i radnica A.L. koja nije povređena.

„Ona je zbog šoka od detonacije pregledana u valjevskoj bolnici i nakon pregleda puštena kući“, navodi se u saopštenju.

Na lice mesta izašli su nadležni organi, a direktorka kompanije Krušik formirala je komisiju za utvrđivanje uzroka nastanka ovog događaja, navodi „Krušik“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare