Ekološki ustanak: Zakon toliko štetan da Vučić nije želeo da ima ništa sa njim

Vesti 23. jul 202115:33 4 komentara
Voda, reka, zagađenje, priroda, đubre, smeće, otpad, otpadne vode
Shutterstock/ilustracija

Ekološke organizacije okupljene oko platforme "Ekološki ustanak" apelovali su danas na poslanike da ne usvoje "katastrofalni" Zakon o vodama, koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas vratio na skupštinsko razmatranje jer je procenio da "nije uskladjen sa Ustavom Srbije".

„Ovaj zakon je toliko štetan da ni predsednik nije želeo da ima ništa sa njim, pa je vratio Skupštini, na ponovno usvajanje kako bi izbegao odgovornost. Pozivamo poslanike da se ne igraju, da ne usvoje ovaj Zakon, jer jer bice upamćeni kao krčmari srpskih reka i voda“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Oni su ocenili da se taj zakon mora napisati ponovo, „ovaj put poštujući procedure i uz obaveznu saradnju sa stručnim organizacijama i zainteresovanom javnošću“.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odlučilo je da, nakon što predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije potpisao izmene i dopune Zakona o vodama, predloži Vladi Srbije povlačenje iz procedure predlog tog zakona, kao i da se o novom nacrtu zakona sprovede javna rasprava, potvrdjeno je u tom ministarstvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare