Ekološki ustanak: U subotu blokade u Beogradu, Užicu, Preljini, Loznici…

Vesti 13. jan. 202217:2662 komentara
Podeli:
Ekološki ustanak, protest, blokada puteva, auto put, autoput, beograd
Izvor: N1/arhiva

Ekološke organizacije pozvale su građane da se, zbog nerešavanja ekoloških problema, u subotu, 15. januara, pridruže blokadama sabraćajnica na više lokacija u Srbiji.

Povezane vesti

„Blokirane će biti lokacije u Beogradu – autoput kod Sava Centra, u Loznici granični prelaz Trbušnica, zatim Preljina, Užice – ložionički most, Pesak put Požega – Kosjerić, Nova Varoš…“, saopštio je Ekološki ustanak.

Na blokade su pozvali i Savez ekoloških organizacija Srbije, Akcija, Ekološki front Novi Sad i mnoge druge ekološke organizacije, navodi se u saopštenju.

Podsetli su da su juče, na pisarnici zgrade Vlade Srbije ostavili zahteve i dodali da su „predstavnici vlasti juče od građana bežali, a danas se prave mrtvi“.

„Zato u subotu idemo svi na blokade!“, navodi se u saopštenju.

Podsetili su da traže da sve potpisano sa Rio Tintom bude stavljeno na sto, odnosno objavljeno i da se ukine uredba Vlade o prostornom planu za projekat „Jadar“.

„Nakon ovoga ćemo da pričamo o moratorijumu i drugih 40 planiranih rudnika koje su planirali da legalizuju kroz Postorni plan Srbije“, navodi se u saopštenju.

Istakli su da se „najveći košmar Aleksandra Vučića u njegovoj karijeri zove Rio Tinto“.

Naveli su i da su „građani rekli svoje“, te dodali da se „oni (vlast) snebivaju da to i poslušaju“.

„Zato pozivamo sve građane na veliku blokadu auto puta u Beogradu kod Sava centra u 13.00“, dodao je Ekološki ustanak.

Komentari

Vaš komentar