Ekološki ustanak najavljuje protest na Makišu na dan početka gradnje metroa

Vesti 21. nov 202114:11 > 23:29 42 komentara
Ekološki ustanak, protest,
N1

Pokret Ekološki ustanak najavio je da će u ponedeljak u podne organizovati protest na beogradskom vodoizvorištu Makiš jer smatra da će biti ugroženo izgradnjom metroa. Ministar finansija Siniša Mali prethodno je najavio da će u ponedeljak, 22. novembra, svečano početi radovi na Makiškom polju.

Pročitajte još:

Pokret je pozvao sve opozicionare koji „brane javni interes“ i koji pretenduju da izađu na predstojeće izbore, kao i sve organizacije civilnog društva i građane da se uključe u odbranu Makiša.

„Ekološki ustanak nagalašava da su svi institucionalni mehanizmi za odbranu Makiša iscrpljeni. Da je vlast odlučna u nameri da zarad milion kvadrata, a na štetu svih nas, ispuni svoj plan i otpočne gradnju na Makiškom polju, i time dovede do potpunog uništenja najvećeg beogradskog vodoizvorišta“, navode u saopštenju.

Dodali su da će Beograd ostati bez pijeće vode, najpre kontaminacijom građevinskim otpadom, a potom i potpunim nestankom vodoizvorišta.

„Pozivamo sve da skinu svoja obeležja i da se nađemo sutra na Makišu, da odbranimo našu vodu sa česme. Pitanje pijaće vode je veće od svih nas, i jedino tako, zajednički sa svim građanima se mora braniti“, navode iz Pokreta Ekološki ustanak.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare