Ekološki aktivisti preuzeli u Vladi dokumenta potpisana sa kompanijom Rio Tinto

Vesti 21. jan 202208:05 > 13:41 63 komentara
N1

Predstvanici udruženja Ekološki ustanak i Ne damo Jadar preuzeli su u Vladi Srbije jedan primerak dokumentacije o projektu istraživanja litijuma kompanije Rio Tinto i poručili da će to podrobno proučiti.

„Ima gomila dokumentacije, 38 stavki. Mislim da ne postoji nijedan dokument koji do sada nismo videli“, rekla je novinarima aktivista Ekološkog ustanka Danijela Nestorović, ističući da je predaja dokumentacije ispunjenje prvog i osnovnog zahteva ekoloških pokreta.

Povezana vest

Kako je istakla, još nije objavljeno obrazloženje Vladine uredbe o poništenju uredbe o prostornom planu o područjima posebne namene, kao ni one o rasformiranju radne grupe za istraživanje litijuma.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da juče posle sednice Vlade Srbije da je ukinuta vladina uredba o prostornom planu za područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit od 13. februara 2020. godine.

Poništeni su i svi pravni akti vezani za poslovanje kompanije Rio Tinto u Srbiji, sve dozvole i rešenja, rekla je Brnabić i pozvala ekološke organizacije da preuzmu dokumente i analiziraju ih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare