EK: Vučić i Kurti sledeće nedelje u odvojenim posetama Briselu

Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti posetiće sledeće nedelje Brisel, potvrđeno je iz Evropske komisije. Kosovski mediji nedavno su objavili da će Vučić i Kurti sa evropskim zvaničnicima govoriti o ponovnom pokretanju dijaloga.

Evropska komisija danas je objavila plan poseta, prema kom će Vučić u poseti Briselu biti 26. aprila, a susreće se sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, visokim predstavnikom EU Žozepom Borelom i evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Kurti će u Briselu boraviti 28. i 29. aprla, a prvog dana predviđen je njegov sastanak sa evropskim poverenikom za poljoprivredu Janušom Vojčehovskim, dok će drugog dana posete biti primljen kod istih zvaničnika kao i Vučić.

Kosovski mediji objavili su pre tri dana da se nakon posete Briselu, očekuje da će Kurti i Vučić narednih nedelja boraviti u zvaničnoj poseti Parizu, na poziv francuskog predsednika Makrona. Prema saznanjima medija, na sastancima u Briselu i Parizu razgovaraće se o novom formatu dijaloga između Kosova i Srbije, uz posredovanje Evropske unije.

Komentari

Vaš komentar