Nakon priloga N1, građani Kaluđerice dobili struju, EDS za probleme krivi – zid

Vesti 02. jul 202111:39 > 11:55 8 komentara
Kaluđerica, Struja
N1

Elektrodistribucija Srbije je povodom priloga televizije N1 o građanima Kaluđerice koji 10 dana nisu imali struju, u saopštenju dostavljenom N1 navela da su povremeni prekidi u snabdevanju potrošača u tom delu Beograda "posledica pregrevanja transformatora na navedenoj trafo stanici, što se dešava pre svega zbog činjenice da je uz samu trafo stanicu nelegalno podignut zid, koji sprečava prirodno strujanje vazduha i onemogućava njeno normalno hlađenje". Građani Kaluđerice potvrdili su za N1 da od jutros imaju struju.

„Elektrodistribucija Srbije je preduzela sve zakonske mere i obavestila nadležnu inspekciju, kako bi se nelegalni objekat uklonio i kako bi trafo stanica u ovim letnjim uslovima mogla da funkcioniše normalno“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Dodaje se da su u međuvremenu, ekipe Elektrodistribucije Srbije preduzele sve raspoložive mere iz svoje nadležnosti na terenu, kako bi se omogućilo dodatno hlađenje transformatora i normalan rad trafo stanice, dok se ne ukloni nelegalno izgrađeni zid, koji je ključni uzrok problema.

Građani Kaluđerice kažu za N1 da od jutros imaju struju, a jedan od stanovnika Marko Tomašević navodi da im je laknulo i da se nadaju da će tako i ostati i da više neće da provode dane bez struje.

TV N1 je u četvrtak emitovala prilog o problemu stanovnika pojedinih delova beogradskih naselja Zvezdara i Kaluđerica koji su skoro 10 dana živeli bez struje. Kazali su da su se nadležnima više puta obraćali za pomoć, ali da su naišli na prebacivanje odgovornosti – sa jednih na druge.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare