Dveri: Apelacioni sud potvrdio presudu Vesiću jer je Obradovića nazvao fašistom

Vesti 24. sep 202109:58 9 komentara
N1

Pokret Dveri saopštio je da je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio presudu Višeg suda kojom je zamenik gradonačelnika Goran Vesić kažnjen sa 200.000 dinara, na ime naknade za povredu ugleda i časti lidera Dveri Boška Obradovića.

„Ovim je sada i pravosnažno potvrđena prvostepena presuda kojom je Goran Vesić kažnjen jer je predsednika Srpskog pokreta Dveri nazvao fašistom“, navode Dveri u saopštenju.

Obradović je kazao da je tom presudom „skinuta ljaga sa njegovog imena i prezimena, kao i sa svih u Srpskom pokretu Dveri koji su tako monstruozno oklevetani“.

„Mi smo antifašisti i ne možemo da zamislimo da neko ko pripada srpskom narodu koji je toliko propatio od nacizma i fašizma može da bude okrenut takvim ideologijama. Pravda je zaista spora ali i dostižna“, tvrdi lider Dveri.

On je izrazio nadu da je presuda početak sudskog procesuiranja svih iz vrha Srpske napredne stranke koji su se ogrešili o zakon, „a posebno onih koji su upleteni u kriminal i korupciju“.

„Danas je to kazna od 200.000 dinara, a sutra to mora biti i zatvorska kazna, oduzimanje nezakonito stečene imovine i lustracija, odnosno doživotna zabrana obavljanja bilo koje javne funkcije, kako to stoji u programu Dveri“, naveo je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare