Dveri predlažu „džentlmenski sporazum o nenapadanju“ među kolonama u opoziciji

Vesti 30. nov 202110:33 > 14:047 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Pokret Dveri pozdravio je odluku druge dve opozicione kolone – centra i levice – o izlasku na izbore na svim nivoima 3. aprila sledeće godine i poželeo im uspeh u opozicionoj borbi, uz ocenu da je najmanje što se može zajednički učiniti je "neka vrsta džentlmenskog sporazuma o nenapadanju".

„To je upravo ono što Dveri nisu imale kada su odlučile da izađu na izbore pre dva meseca, dok sada kolege iz bojkot opozicije niko ne pita zašto krše bojkot i da li se šta promenilo u izbornim uslovima od prošle godine“, saopštio je taj porket.

Po oceni Dveri, to govori „o ogromnom licemerju u medijima i delu opozicione javnosti“, ali da bojkot treba ostaviti u prošlosti i okrenuti se pripremama za izbore.

Ujedinjenje Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke vidimo kao obnovu Demokratske stranke kakva je bila pre 2012. godine, u čemu nedostaje još samo Boris Tadić, a Zeleno-Levu koaliciju kao još prozapadniju kolonu, ocenjuju Dveri i zaključuju da nijedno nije ono što je bio Savez za Srbiju – ujedinjena opozicija bez obzira na ideološke i druge političke razlike u funkciji tehničke koalicije za smenu vlasti.

„Nadamo se da to nije bilo samo zato da bi se opet sabrala razjedinjena Demokratska stranka, eliminisale Dveri i ukinula obaveza očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije koja je proisticala iz programa Saveza“, navode Dveri.

Poziv strankama ujedinjene opozicije na zajedničku kontrolu izbora

Pokret Dveri pozdravio je ranije danas odluku stranaka ujedinjene opozicije da izađu na predstojeće izbore i pozvao ih na formiranje zajedničkog izbornog štaba za kontrolu kompletnog izbornog procesa.

Dveri su u saopštenju navele da tri opozicione kolone imaju „obavezu zajedničke borbe protiv bilo kakvog vida izbornih neregularnosti, manipulacija i krađa“.

„Zato javno predlažemo saradnju unutar opozicije po crnogorskom modelu od prošle godine, kao i formiranje zajedničkog izbornog štaba za kontrolu kompletnog izbornog procesa. Još jednom želeći svako dobro kolegama iz opozicije, naglašavamo da je put Dveri put promene sistema, a ne kozmetičkih promena vlasti nakon kojih bi skoro sve ostalo isto“, naveli su iz tog pokreta.

Komentari

Vaš komentar