Dveri izlaze na izbore

Vesti 03. okt 202119:11 > 20:31 114 komentara
Fonet/Zoran Mrđa

Dveri izlaze na izbore, na svim nivoima, napisao je na Tviteru predsednik tog pokreta Boško Obradović. Dveri su u saopštenju navele da ostaju otvoreni za saradnju unutar opozicije, i da ukoliko nema dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore u jednoj ili više opozicionih kolona, da će na izborima na svim nivoima iduće godine nastupiti samostalno. Dveri će imati i svog predsedničkog kandidata, Boška Obradovića, dodali su.

„Na Glavnom odboru Srpskog pokreta Dveri upravo doneta odluka da izlazimo na izbore na svim nivoima 3. aprila sledeće godine. Završili smo sa gubljenjem vremena u dijalozima sa vlašću i opozicijom, i čekanjem protesta kojih nema. Ostalo je manje od 6 meseci do izbora. Кrećemo odmah“, napisao je Obradović na Tviteru.

 

Obradović je prethodno izjavio da je danas tačno šest meseci do predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji, čime je probijen rok za završetak međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova. Recimo iskreno – idemo li na izbore ili na ulicu, naveo je.

„Posle više od godinu dana zamajavanja od strane vlasti u vezi sa međustranačkim dijalogom oko poboljšanja izbornih uslova na dva koloseka, Glavni odbor Dveri ocenjuje da su istekli svi rokovi za dogovor i da je ostalo manje od šest meseci do izbora. Zato više nećemo čekati bilo kakve razgovore sa vlašću već idemo na izbore i u direktnu borbu za podršku i glasove građana bez obzira na izborne uslove. Od novog bojkota, kukanja i povlačenja nema ništa, kao ni od lažnih poziva na ulične proteste. Sigurni smo da će istu odluku uskoro doneti i svi drugi u opoziciji iako to izbegavaju da kažu ovako otvoreno i pošteno kao mi sada i na vreme. Takođe, posle više od godinu dana zamajavanja od strane opozicije koja u tom periodu nije imala niti jednu zajedničku akciju protiv vlasti, Glavni odbor Dveri je odlučio da krenemo u predizborne pripreme kao da ćemo na izbore izaći samostalno. Ostajemo otvoreni za saradnju unutar opozicije, ali više nećemo čekati nikoga i ništa jer je ostalo veoma kratko vreme do izbora. Protivimo se bilo kakvim pokušajima pravljenja monopola u opoziciji i ukoliko nema dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore u jednoj ili više opozicionih kolona, Srpski pokret Dveri će na izborima na svim nivoima iduće godine nastupiti samostalno. Dveri će imati i svog predsedničkog kandidata ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije i naš predsednički kandidat biće predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović“, navedeno je u saopštenju nakon sednice koja je održana u Užicu.

Glavni odbor Dveri podseća javnost i opozicione kolege da je Boško Obradović „bio najaktivniji i najbolji narodni poslanik u skupštinskom sazivu 2016-2020, da je organizator i učesnik svih protesta i demonstracija protiv vladajućeg režima, da je otkrio niz afera kriminala i korupcije u vrhu vlasti, kao i da je jedan od retkih opozicionih lidera koji nije bio na vlasti i predstavlja jednu novu generaciju srpskih političara, što je najčešći zahtev građana kada se radi o Vučićevom protivkandidatu“.

Srpski pokret Dveri smatra da je Boško Obradović najbolje rešenje za zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima među aktuelnim liderima opozicije i da jedini može da pobedi Vučića u direktnom TV duelu i na izborima, kao i da se obrati dosadašnjim biračima vlasti, što je od velikog značaja za pobedu.

Dveri navode da su spremne da čuju i druge predloge i da uporede političke biografije raznih potencijalnih kandidata, ali da više nisu, kako kažu, spremni da gube vreme u praznim opozicionim pričama.

Za nas je od danas počela predizborna kampanja i koliko od sutra će sa radom početi Centralni izborni štab Dveri, navedeno je u saopštenju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare