Dveri: Glavni odbor podržao jedinstvenu opozicionu patriotsku izbornu listu

Parlamentarni izbori 13. feb 202218:31 > 15. feb 2022 14:21
Boško Obradović, Patriotski blok, Dveri
N1

Glavni odbor Dveri podržao je predlog grupe intelektualaca da dođe do stvaranja "jedinstvene opozicione patriotske izborne liste" i naveo da bi njihov lider Boško Obradović bio "odgovarajući" predsednički kandidat takvog bloka.

Dveri su u saopštenju navele da su „upravo to (jedinstvenu listu) imali na umu kada su formirali Patriotski blok“, te dodale da su spremni „za dogovor o njegovom daljem proširenju“.

Ukazali su da se to odnosi na sve koji su na „referendumu bili protiv promene Ustava i koji su za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije“.

„Glavni odbor je konstatovao da bi Obradović bio odgovarajući zajednički kandidat jednog takvog rodoljubivog bloka, kao najbolji narodni poslanik u prošlom sazivu Narodne skupštine, dokazani opozicionar ovoj vlasti i nacionalni lider“, navele su Dveri.

Navedeno je i da je „Obradović pokazao i spremnost da povuče svoju predsedničku kandidaturu za račun zajedničkog kandidata šireg opozicionog bloka oko koga bi se svi složili“ , te ocenjeno da to „takođe govori o njegovim moralnim kvalitetima“.

„Između dva bloka, sadašnje i bivše vlasti, potreban je i treći – Patriotski blok i ostajemo posvećeni ovoj ideji ujedinjenja“, dodale su Dveri.

Zahvalili su grupi srpskih intelektualaca, okupljenih oko Pokreta za Kosovo i Metohiju na čelu Milošem Kovićem, koja je pokrenula ideju o ujedinjenju.