Dve premijere na NOVA S: „Da sam ja neko“ i serija „Aleksandar od Jugoslavije“

Vesti 15. mar 202117:27 2 komentara
N1

Gledaoce NOVA S večeras očekuju dve premijere: prvo izdanje autorske emisije Rade Đurić "Da sam ja neko" u 20.30h, a odmah nakon toga i prva epizoda serije "Aleksandar od Jugoslavije" Zdravka Šotre u 21h.

Rada nam svojom novom emisijom poručuje nam da smo smi mi „neko“ i predstavlja ljude koji mogu poslužiti kao inspiracija svima, čije priče će nas podstaći na razmišljanje i preispitivanje. Neke od tih ljudi vidimo prvi put, dok druge već znamo, samo ih sada upoznajemo u nekom drugom svetlu, navodi se u saopštenju NOVA S.

Drugi novitet je svakako televizijska premijera serije „Aleksandar od Jugoslavije“ koja je snimljena po romanu Vuka Draškovića i tokom koje se prati priča o životu „kralja ujedinitelja“.

Šotra nam, kroz 15 epizoda, donosi priču o Aleksandru I Karađorđeviću, njegovom stvaranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, braku sa rumunskom princezom Marijom, učešću na Pariskoj mirovnoj konferenciji ali i suspendovanju Ustava, uvođenju diktature, ali i o atentatu u Marselju, navodi se u saopštenju. Za one koji su nestrpljivi i nakon prve epizode žele da nastave gledanje, na EON-u je dostupna opcija „bindžovanje“.

U nastavku večeri gledaoce očekuje i emisija  „4 i po muškarca sa Ivanom Ivanovićem“.

Prolećnu šemu na Novoj obogatiće i hrvatska serija „Novine“ koja počinje da se prikazuje 18. marta u 21h. Serija opisuje život i rad novinara i urednika fiktivnog lista Novine, koji se smatra poslednjim nezavisnim i „ozbiljnim“ listom u Hrvatskoj, odnosno iskušenja sa kojima se suočavaju kada ih preuzme građevinski tajkun, vrlo blizak vlasti. Od sledeće nedelje gledamo je svakog utorka i srede u 21h na NOVA S.

Na male ekrane se vraća i popularni trojac iz „Pljiža“. Mićko, Voja i Draža vas očekuju u svom standardnom terminu, četvrtkom u 21h već od 25. marta.

Noviteti koje su gledaoci već imali priliku da vide su dve muzičke emisije: „Glas, dirka, bas“ u kojoj ih Milica Janković svakog dana podseća na evergrin jazz numere ali i „Nova Super lista“  gde Marko Stolica predstavlja bendove iz regiona.

I to nije sve… Tu su i emisije „Probudi se“, „Mentalno razgibavanje“, „Utisak nedelje“, „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, „Pregled dana“, „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, „Među nama“, „4 i po muškarca“, „Balkanskom ulicom“, „Domaćinske priče“, „Totalni obrt“, „Dobar, loš zao“, „Kefalica“…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare