Dva povređena dečaka ostaju u Sofiji, ostale na Gradini preuzimaju naši lekari

Vesti 15. avg 202214:02 > 14:24
Podeli:

Dva dečaka, koji su zadobili najteže povrede u prevrtanju autobusa u Bugarskoj, do daljeg ostaju u bolnici u Sofiji. Većina putnika iz autobusa koji je sleteo sa puta u Bugarskoj u toku dana će biti prebačena u Beograd, a na graničnom prelazu Gradina sačekaće ih srpske medicinske ekipe koje će ih prevesti do Beograda.

Pročitajte još:

Dvojica dečaka od 10 i 11 godina dovezena su jutros iz Stare Zagore u sofijsku bolnicu.  Jedan dečak je smešten na odeljenje dečje hirurgije, dok se drugo dete nalazi na odeljenju neurohirurgije.

Ispred bolnice su i članovi njihovih porodica, a neki od njih su još noćas stigli iz Srbije u Bugarsku i čekaju da čuju informacije o njihovom zdravstvenom stanju.

Za ostale povređene putnike, jutros je iz Sofije krenuo medicinski prevoz za Staru Zagoru. Plan je da ih oko 14 časova na prelazu Gradina preuzmu medicinske ekipe iz Srbije.

U medijima se prvo pojavila vest da će deca biti hospitalizovana u UKC Niš, ali su u toj zdravstvenoj ustanovi kazali novinarima da će u pratnji vozila Hitne pomoći biti i lekari iz Niša, ali da će svi povređeni biti direktno prebačeni u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeno je u nedelju kada se autobus koji je prevozio članove folklornog ansambla JU Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija.

Tužilac je rekao da je tehnički pregled završen, da ništa ne ukazuje da je autobus bio neisprava, i da je najverovatniji uzrok nesreće ljudska greška.

Komentari

Vaš komentar