Dumanović: Vučić i Stefanović u sukobu, ali zarad interesa, taj sukob prikrivaju

Vesti 19. apr 202100:04 > 20. apr 2021 17:30 43 komentara
Ivan Dinić/Nova

Bivši pripadnik Odeljenja za tajno praćenje MUP-a Milan Dumanović izneo je ozbiljne optužbe na račun Srpske napredne stranke, rekavši u “Utisku nedelje” da “novac od droge dele SNS i BIA”. Na pitanje Olje Bećković kako bi to mogao da dokaže, Dumanović je rekao da je to lako dokazivo. “Mogao bih da dokažem, to je lako dokazivo kada se političari ne budu pitali, tj. ne budu bavili onim čime ne smeju da se bave, a to je bezbednost”, rekao je Dumanović. On je rekao i da su Vučić i Stefanović u sukobu, ali da oni moraju, zarad nekih interesa taj sukob da prikrivaju.

Povezane vesti:

Dumanović je rekao i da je uveren da kad dođe do promene vlasti, da će sve njegove tvrdnje biti dokazane i da će ljudi koji su odgovorni završiti u zatvoru.

Prema njegovim rečima, za sve što se dešavalo od 2012. a pogotovu od 2014. godine odgovorna je SNS, odnosno Aleksandar Vučić.

“Sve institucije bezbednosti koje su funkcionisale, 2014. godine dobijaju na ključnim mestima ljude koji nemaju dodirnih tačaka sa bezbednošću”, ukazao je on, navodeći primer Bratislava Gašića koji se sada nalazi na čelu BIA, Nebojše Stefanovića koji je bio ministar policije, a sada odbrane.

On je pomenuo i Gorana Papića koji je, kako je rekao, završio trogodišnju školu za mesara u Priboju, poslednju godinu kupio i posle pet godina “kao završio fakultet”, a kasnije vodio Službu za borbu protiv organizovanog kriminala.

“Taj čovek je danas u zatvoru zbog toga što je vratio kriminalcu automobil od nekoliko hiljada evra, a koga je svojevremeno branio Vučić”, istakao je Dumanović, a prenosi „Nova.rs“.

Potom je pomenuo bivšeg načelnika UKP Beograd Iliju Milačića koji se nedavno nagodio sa tužilaštvom jer je odavao službene tajne, a službenu tajnu je inače odavao Papiću, a on Stefanoviću, tj svom ministru.

“Vučić i Stefanović su u sukobu, ali oni moraju, zarad nekih interesa taj sukob da prikrivaju. Stefanović i Dijana Hrkalović, a pogotovo pojedini rukovodioci BIA bi trebalo da budu pohapšeni zbog saradnje sa kriminalnim klanovima. Nije Hrkalović bila u vezi sa Nenadom Vučkovićem Vučkom, već prvo sa Goranom Colićem Coletom, koji je zadužen za slušanje svih nas ovde. Preko njega je došla u MUP, a potom napravila svoju mrežu u policiji”, rekao je Dumanović.

Dumanović tvrdi da dolaskom Hrkalović iz BIA, to ne može da se izgubi iz vida, kriminalizuje se MUP.

„Ona je poslata sa zadatkom, laž je da ju je Stefanović postavio. Nije mogla da bude njegov izbor, Dijana Hrkalović je ušla pre Nebojše Stefanovića u Ministarstvo. Ona je izbor Aleksandra Vučića“, istakao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare