Duga lista – operacije na niškoj ortopediji čekaju se i dve godine

Vesti 05. avg. 202114:544 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Zbog okolnosti nastalih usled pandemije, lista čekanja u niškoj Klinici za ortopediju povećana je za 10 do 15 posto, rekao je rukovodilac Klinike za ortopediju i traumatologiju dr Ivan Micić.

Kaže da se nada da će u narednih godinu dana taj procenat biti smanjen na neki razuman broj, pa pacijenti neće morati da čekaju dve godine na ugradnju endoproteze kuka i kolena kao do sada, već će moći na operaciju u roku od mesec ili dva. Za pacijente starije od 75 godina lista čekanja ne postoji, pišu Južne vesti.

Niška Klinika za ortopediju za vreme kovida zbrinjavala je pacijente sa celog jugoistoka Srbije, zato su, prema rečima rukovodioca Klinike doktora Ivana Micića, liste čekanja povećane, a u tom periodu ipak urađeno više od 1. 400 operacija.

„S obzirom na to da je bio kovid, lista čekanja je povećana za nekih 10 do 15 posto, imajući u vidu da ćemo raditi, kada se stabilizuje stanje, više od 500 operacija ugradnje endoproteza i kuka i kolena i računamo u saradnji sa generalnim direktorom da ćemo tu listu čekanja uspeti da smanjimo na neki razuman broj za godinu dana“, rekao je dr Micić.

Kaže i da lista čekanja za pacijente starije od 75 godina ne postoji. Nakon što se budu javili, biće primljeni na Kliniku gde će po dogovoru sa izabranim lekarom biti operisani, a ostali pacijenti će, kao i do sada, morati da sačekaju na red za operaciju.

Komentari

Vaš komentar