DSS i Pokret obnove kraljevine Srbije potpisali Sporazum o zajedničkom delovanju

Vesti 26. jan 202113:08 > 13:49 18 komentara
Fonet

Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije potpisali su Sporazum o zajedničkom delovanju i usaglasile zajedničku političko-programsku platformu, pod nazivom Nacionalna demokratska alternativa (NADA).

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da platforma predstavlja objedinjavanje nečega što ide zajedno, nacionalne komponenete, odbrane nacije, njene kulture i identiteta i demokratije, odbrana pravne države i vladavine prava i izgradnje institucija.

„Ne može se biti nacionalan, a ne biti za pravnu državu i uređenu državu. To je nešto što mora da ide zajedno, ova platforma je nacionalno demokratska“, rekao je Jovanović.

On je naveo da je prva tačka sporazuma da će zajedno braniti nacionalni interes i srpski narod gde god se on nalazi, služeći se važećim pravnim dokumentima i da se to odnosi i na Kosovo i Metohiju, Republiku Srpsku i srpski narod u Crnoj Gori, kao i poštovanje Ustava, Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i Dejtonskog sporazuma.

Predsednik POKS Žika Gojković rekao je da je došlo vreme da se posle 80 godina „ispriča istinita istorija srpskog naroda“ i dodao da on neće samo kritikovati vlast, da ima mnogo toga što će kod vlasti kritikovati, ali će podržati ono što je dobro, kao što su makroekonomska stabilnost i nabavka vakcina, ali da će kritikovati izostanak pravne države i slabe institucije.

Upitani o izborima i međustranačkom dijalogu, Jovanović je rekao da je situacija konfuzna i puna politikantstva, a da je on uvek otvoren za dijalog, da će učestvovati u svemu što je konstruktivno unutar opozicije kako bi se izborili za bolje izborne uslove, kao i da će ići na sastanak opozicije, koji će u utorak biti održan u Novoj stranci.

Gojković je, govoreći o izbornim uslovima, rekao da je pre tri godine podneo zakone o izboru narodnih poslanika, odbornika i direktnom izboru gradonačelnika i da to tada niko nije podržao, a danas svi o tome pričaju, ali i dodao da kao kvalitetnog kandidata za predsedničke izbore vidi Miloša Jovanovića.

Među tačkama programa su i obnova demokratskog društva, suverene države i njenih institucija, odbrana i očuvanje tradicionalnih porodičnih vrednosti i stimulisanje povećanja nataliteta, tržišna privreda, ekonomski patriotizam, borba protiv korupcije i kriminala i ravnomerni razvoj Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare