DS: Sankcije Veselinoviću i Radoičiću dokaz da Srbijom vlada mafija

Vesti 09. dec 202114:2318 komentara
Demokratska stranka
Izvor: N1/arhiva

Demokratska stranka (DS) ocenila je da sankcije koje je SAD uvela Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću predstavljaju dokaz da Srbijom vlada mafija.

Povezane vesti:

„DS već dugo unazad upozorava na spregu izmedju organizovanog kriminala i državnog vrha Srbije, što je još jednom potvrđeno uvođenjem sankcija SAD Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću“, navela je DS u saopštenju i podsetila da su oni osumnjičeni i za ubistvo političara sa Kosova Olivera Ivanovića.

Ta stranka je navela da je kriminalna grupa Veselinovića i Radoičića osumnjičena za trgovinu drogom, novcem i oružjem a da je „javna tajna“ da su pod Vučićevom zaštitom učestvovali u direktnim dogovorima sa političarima, kako bi obezbedili pobedu stranaka na izborima ili odredjenih kandidata.

„Nije slučajnost to što se Vučić i njegovi bliski saradnici svako malo dovode u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama u regionu. Odavno je već jasno da je upravo Vučić šef mafije u Srbiji i da njegov režim počiva na strahu, prinudi i uceni koju obezbedjuju upravo kriminalci. Tokom poslednjih deset godina učinili su sve da Srbiju pretvore u mešavinu latinoameričke, bliskoistočne i istočnoevropske diktature“, navela je DS.

Kancelarija za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD označila je kontroverzne biznismene sa severa Kosova Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića kao vođe organizovane kriminalne grupe.

Komentari

Vaš komentar