DS: Povući predlog o trasama beogradskog metroa sa dnevnog reda

Vesti 09. okt 202109:22 3 komentara
N1

Demokratska stranka saopštila je da u potpunosti podržava zahtev stručne javnosti da se predlog o trasama metroa povuče sa dnevnog reda sednice Komisije za planove Skupštine grada Beograda zakazane za utorak.

Pročitajte još:

U primedbama na nacrt aktuelnog plana koje je detaljno razradio Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu navedeni su brojni razlozi koji nedvosmisleno ukazuju da aktuelni predlog nije u interesu građana, već isključivo pripadnika i saradnika bahate vlasti. Pokušaj nametanja linije metroa koja zaobilazi sve fakultete, značajne lokacije poput Kliničkog centra, turistički važne delove Beograda, Novi Beograd kao poslovni centar Srbije i opštinu sa najvećim brojem stanovnika u regionu, ne može biti uvažen kao metro za građane.

Dodatno, po već više puta oprobanom receptu, Srpska napredna stranka planira da realizaciju ovog izuzetno skupog projekta poveri izvođačima na osnovu neposredne pogodbe, čime će ponovo pokazati da Zakon o javnim nabavkama u Republici Srbiji ne važi.

Demokratska stranka stoga insistira da se aktuelni predlog u potpunosti povuče iz procedure i da gradnja metroa za građane, koju će podržati stručna javnost, bude poverena najpovoljnijem ponuđaču po sprovedenom međunarodnom tenderu i poručuju svim učesnicima ovog procesa da će u slučaju usvajanja predloga u sadašnjem obliku biti pozvani na odgovornost čim dođe do promene vlasti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare