DS: Ponovo uništen mural posvećen Zoranu Đinđiću

Vesti 27. mar. 202112:10 > 13:3329 komentara
Podeli:
Mural Zoran Đinđić, pre i posle
Izvor: Promo/Klip

Demokratska stranka (DS) danas je najoštrije osudila ponovno uništavanje murala posvećenog ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, koji su u petak obnovili članovi i aktivisti DS na Platou kod Filozofskog fakulteta.

Demokratska stranka u saopštenju ističe da uništavanje murala sa likom Đinđića u samom centru Beograda, nepunih 12 sati od obnavljanja, „u najmanju ruku predstavlja akt vandalizma i političkog ekstremizma“.

Povezane vesti:

“Podstaknuti mržnjom i najprizemnijim porivima koje podstiče Srpska napredna stranka kao generator nasilja u našem društvu, vandali su pribegli još jednom rušilackom piru prema Zoranu Đindiću, kao simbolu vrednosnog sistema koji, s razlogom, doživljavaju kao pretnju”, ističu u DS.

Demokratska stranka zahteva da policija u najkraćem roku otkrije ko je to uradio i spreči dalje izgrede.

“Lakše je to otkriti nego ko je spalio Vesićevu knjigu i ubeđeni smo da će, ukoliko bude postojala (politička) volja, počinioci vrlo brzo biti otkriveni”, navodi se u saopštenju.

Nadu koju je predsednik DS ulio građanima da su promene moguće i da Srbija može da bude uređena, demokratska država u kojoj građani dobro žive nemoguće je uništiti, ma kako mračna bila noć pod čijim okriljem su vandali pribegli ovom varvarskom činu, dodaju iz Demokratske stranke.

U saopštenju se ističe da je DS „bio i ostao motor promena u Srbiji“ i da „vandali ne mogu toliko puta da unište mural koliko puta oni mogu da ga obnove i da demokrate neće odustati od borbe za građane Srbije“.

Komentari

Vaš komentar