DS odustaje od lokalnih izbora: Nećemo davati legitimitet još jednoj farsi

Vesti 29. sep. 202112:22 > 30. sep. 2021 10:331 komentar
Podeli:
Izvor: N1/Milena Kuzmanović

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović je rekla da demokrate neće učestvovati na vanrednim lokalnim izborima u Mionici i Negotinu koji će se održati 17. oktobra.

Povezane vesti:

Ona je na konferenciji za novinare održanoj na Trgu Vojvode Živojina Mišića u Mionici rekla da DS neće da učestvuje u još jednoj predizbornoj igri Srpske napredne stranke (SNS), da neće davati legitimitet još jednoj farsi i da u tome neće učestvovati mioničke demokrate, kao ni demokrate iz Negotina.

„Sve što činimo je u interesu javnosti i u interesu građana i naše odluke su zasnovane na tome. Mišljenja smo da i ovaj put nema elementarnih uslova za fer i poštenu utakmicu“, naglasila je Manojlović.

Ona je navela da ovo u stvari i nisu izbori već popis i mogućnost da se još jednom evidentiraju lojalni, uplašeni, manipulisani i ucenjeni građani od strane SNS.

Na konferenciji za novinare nije bilo reči o razlozima zašto je dugogodišnji član i predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Mionici Milan Gavrilović pre petnaestak dana napustio stranku, ali su mu se doskorašnji partijski drugovi danas zahvalili na dosadašnjoj saradnji i borbi za demokratske principe u Srbiji. Milan Gavrilović će na predstojeće lokalne izbore u Mionici izaći kao predstavnik grupe građana.

Izvor : N1/Milena Kuzmanović

Milana Gavrilovića je šira javnost upoznala na vanrednim lokalnim izborima u Mionici u decembru 2014 godine na kojima je bio kandidat Demokratske stranke za predsednika Opštine Mionica. Tada je pretučen u selu Nanomir, a petorica aktivista SPS-a napadnuta u centru varoši.

Dva dana pred zaključenje prijema izbornih lista, opštinska Izborna komisija u Mionici je verifikovala šest lista. U opštini je registrovano 38 izbornih mesta od kojih su četiri u samoj varoši Mionica.

Komentari

Vaš komentar