DS: Kako je Ružić unapred znao odluku Vrhovnog kasacionog suda

Vesti 07. jul 202210:3116 komentara
Podeli:
Branko Ružić
Izvor: N1/arhiva

Demokratska stranka saopštila je da traži od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića da odgovori "kako je još u februaru znao da će Vrhovni kasacioni sud preinačiti odluke nižestepenih sudova i doneti presudu kojom zaposleni u obrazovanju nemaju pravo na regres i topli obrok".

Resorni odbor DS za obrazovanje je podsetio da je ministar prosvete u februaru zahtevao od svih škola da na postojeće presude koje su zaposleni u obrazovanju dobijali u svoju korist traže reviziju, što je vanredni pravni lek.

POVEZANE VESTI:

„U istoriji obrazovanja u Srbiji, ovo je bio prvi takav zahtev jednog ministra prosvete, koji je izgleda znao unapred odluku suda„, navodi se u saopštenju DS.

Dodaje se da ovo nije prvi put da Vrhovni kasacioni sud poništava prethodne odluke, jer se slično desilo i u tužbama protiv banaka zbog nezakonite naplate troškova obrade kredita.

„I zbog toga se postavlja pitanje da li postoji sprega izvršne i zakonodavne vlasti i da li građani Srbije imaju pravo na pošteno suđenje? U ovom slučaju, zahvaljujući Ružiću i Vrhovnom kasacionom sudu, sada će zaposleni u prosveti koji rade za minimalac morati da plate i sudske troškove“, navodi DS.

Komentari

Vaš komentar