DS i Skupština slobodne Srbije podneli krivičnu prijavu protiv Brnabić i Lončara

Vesti 01. nov 202114:2147 komentara
Podeli:

Demoratska stranka i Skupština slobodne Srbije podneli su krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog "sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv zdravlja ljudi, kao i zloupotreba službenog položaja". Zamenica predsednika DS Dragana Rakić ocenila je da su sve protivpandemijske mere donošene "na osnovu dnevnih istraživanja javnog mnjenja", a u cilju opstanka na vlasti aktuelnog režima.

„Sve su ovo krivična dela koja mi stavljamo na dušu i na teret ovih dvoje ljudi. Građani se danas suočavaju sa činjenicom da Srbijom vlada režim odnosno vlada koja je najgora u istoriji Srbije. Ovo je vlada koja je uspela da, u mirnodopskim uslovima, umre više ljudi nego za vreme nekih drugih vlada u ratnim uslovima“, rekla je Rakić.

Pročitajte još:

Koordinator za zdravstvo u Skupštini slobodne Srbije Zoran Radovanović je ocenio da je reakcija vlasti na „pomor enormnih razmera“ – krivotvorenje podataka.

„To je toliko bezobrazno, toliko neukusno, drastično falsifikovanje podataka da može čovek samo s ogorčenjem da reaguje“, kaže Radovanović.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić ocenio je da premijerka „nije kompetentna“ da odlučuje o epidemijskim merama, što, prema njegovim rečima, vrlo jasno piše u Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da bi, po trenutnoj situaciji, morao da reaguje ministar zdravlja.

„To što ovog trenutka, čak i struka u Kriznom štabu, koja znamo koliko se brukala sve ovo vreme, traži mnogo drastičnije mere nego što postoje, ako uopšte postoje, to dovoljno govori koliko je ova vlast drska i bezobrazna“, istakao je Panić.

On je istakao da je zdravstveni sistem toliko opterećen da zbog kovida „umiru i nekovid pacijenti“. Naglasio je da će se potruditi da ta prijava stigne do svih evropskih poslanika, jer je ubeđen da institucije neće reagovati na nju.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar