DS: Da li će vlast dozvoliti da učenici budu taoci lažnih dojava o bombama

Vesti 21. maj. 202210:1510 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Demokratska stranka (DS) upozorila je da je bezbednost dece u školama, i pored dojava o bombama, na niskom nivou i pozvala Vladu Srbije da obezbedi finansiranje i kontrolu obezbeđenja u svakoj školi i uspostavi sistem potpune kontrole ulazaka u školu.

Povezane vesti:

U saopštenju DS je navela da kontrola ulazaka u školu podrazumeva da učenici i zaposleni dobiju kartice za beskontaktno otvaranje vrata i kapija i da se vodi detaljna evidencija o ulasku ostalih lica u školu.

Povodom dojava o bombama u školama koje se svakog dana uvećavaju, DS je istakla da se zbog toga prekida normalan nastavni proces, a moguće je da se i školska godina dodatno produži.

Zbog toga je odbor DS za obrazovanje upitap Vladu Srbije šta će učiniti da učenici, a posledično i roditelji, ne postanu taoci nekih pomračenih umova koji puštaju lažne dojave o bombama.

„Bezbednosne službe su opet pokazale da nisu u stanje da otkriju počinioce ovih nedela, jer je stranačka pripadnost i poslušnost, a ne stručnost, bila osnovni motiv za imenovanje i izbor ljudi koji su zaduženi za bezbednost svih građana Srbije“, ističe DS.

Komentari

Vaš komentar