Državni vrh u Kruševcu obeležava Vidovdan i 650. godišnjicu osnivanja grada

Vesti 28. jun. 202107:35 > 09:5212 komentara
Podeli:
Izvor: Instagram/Budućnost Srbije

Premijerka Ana Brnabić i ministri borave u Kruševcu povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja grada, gde se održava posebna sednica Vlade, kojoj prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:

Predsednik je položio venac na Spomenik kosovskim junacima u centru Kruševca, koji Vidovdan obeležava kao Dan grada, a ove godine proslavlja značajan jubilej šest i po vekova od osnivanja.

Povodom jubileja u Gradskoj upravi Kruševac održava se posebna sednica Vlade Srbije, kojoj prisustvuje predsednik Srbije.

Tokom prepodneva najviši državni funkcioneri obilaze više rekonstruisanih i obnovljenih objekata u Kruševcu.

Takođe, u susret jubileju centralni kruševački Trg, na kome se nalazi Spomenik kosovskim junacima, je rekonstruisan. Radovi su trajali deset meseci, a iz budžeta grada je izvodjeno 490 miliona dinara, sa PDV-om.

Na trgu je urađena rekonstrukcija saobraćajnica, pešačke površine te hidrotehničkih i elektroinstalacija, izgrađene su dve nove fontane i rekonstruisana postojeća, ugrađeni novi urbani mobilijar i stubovi javnog osvetljenja te uvedene biciklističke staze.

Premijerka Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar bez portfelja zadužen za za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović prisustvovaće prezentaciji projekta dogradnje i opremanja Regionalnog industrijskog tehnološkog parka, u Biznis inkubatoru na Jasičkom putu.

Predsednici Vlade će popodne biti uručena Vidovdanska nagrada, najveće priznanje Grada Kruševca.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević održaće sastanak sa predstavnicima ratnih vojnih invalida u zgradi Gradske uprave, a kasnije i uručiti donaciju Gerontološkom centru, nakon čega će posetiti Centar za osobe sa invaliditetom.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obići će JKP „Gradska toplana“, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetiće Medicinsku školu u Kruševcu, nakon čega će prisustvovati potpisivanju ugovora o izgradnji vrtića u zgradi Gradske uprave.

Ministarka pravde Maja Popović posetiće Vaspitno-popravni dom Kruševac, a ministarka privrede Anđelka Atanasković obići će Stari aerodrom, pa će prisustvovati otvaranju nove fabrike „Obilićevo“ u Jasikovcu, Parunovac.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar finansija Siniša Mali obići će park „Slobodište“ i Šarengrad – dino park, dok će ministar omladine i sporta Vanja Udovičić položiti kamen temeljac za stadion „Jedinstvo“.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obići će novu kovid-bolnicu Parunovac.

Komentari

Vaš komentar