Državni funkcioneri o Predragu Mariću: Veliki profesionalac, uvek bio uz građane

Vesti 25. jan 202117:51 > 18:13
Izvor: N1

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća povodom smrti načelnika Sektora za vanredne situacije i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Srbije Predraga Marića.

Povezane vesti

Navodeći da je imao čast da sarađuje sa Marićem, Dačić je rekao da je Predrag Marić bio veliki profesionalac, koji je svojom posvećenošću i vrednim radom dao veliki doprinos radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Bio je uz građane u najtežim situacijama, kakvih je, na žalost bilo mnogo. Uvek je stavljao njihovu bezbednost na prvo mesto i obavljao svoju odgovornu dužnost na brz i efikasan način, ostajući pritom smiren i pribran“, ukazao je Dačić.

On je naveo da je pandemija koronavirusa promenila živote svih nas, na žalost, tragično odnevši živote mnogih kolega i prijatelja i da nas ovakvi tužni događaji uvek dočekaju nespremne.

„Smrt Predraga Marića predstavlja nenadoknadiv gubitak, kako za njegovu porodicu, tako i za našu zemlju“, rekao je Dačić.

Vulin: Postavio je visoke standarde profesionalizma u MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je izraze saučešća porodici preminulog načelnika Sektora za vanredne situacije i pomoćnika ministra Predraga Marića.

„U svojoj višedecenijskoj karijeri u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Predrag Marić je ostavio snažan pečat i postavio visoke standarde profesionalizma, odgovornosti, znanja i časti“, naveo je Vulin u telegramu saučešća.

Dodaje da je Marić, suočavajući se sa velikim izazovima i neretko vrlo teškim situacijama u poslu koji je obavljao, uspešno rešavao probleme, čuvajući kako lični, tako i ugled i integritet celog Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Praznina nastala njegovim odlaskom bolno će trajati“, zaključio je Vulin.

Popović: Nikada nije posustajao u spasavanju ljudskih života

Ministarka pravde Maja Popović uputila je saučešće povodom smrti načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predraga Marića.

Ona je navela da će Marić ostati u sećanju kao neko ko nikada nije posustajao u spasavanju ljudskih života i njihove imovine.

„Mnogi će ga se sećati kao pobednika iz mnogih bitaka sa prirodnim katastrofama, zemljotresima, požarima i smetovima. Iz svih tih bitaka izlazio je kao pobednik, kako bi građani Srbije mogli da žive u miru i spokoju“, rekla je ministarka.

Komentari

Vaš komentar