Na nekoliko mesta u Beogradu popadalo drveće na automobile

Vesti 12. dec. 202111:21 > 21:1396 komentara
Podeli:

Javno-komunalno preduzeće "Zelenilo-Beograd" saopštilo je da je primilo više od 100 prijava koje se odnose na prelomljena stabla i grane širom glavnog grada, kao i da prioritet u saniranju imaju lokacije na kojima je usled pada stabala došlo do prekida saobraćaja. Kako se navodi u saopštenju "Zelenila", intervencije su u toku na više lokacija.

„Zelenilo je intervenisalo, u ulicama Drajzerova kod broja 7, Vodovodska 158, Dragoslava Srejovića 55, Bulevar Vojvode Mišića 83 gde su stabla ili grane padale na kolovoz, a ekipe Zelenila su u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno neometano odvijanje saobraćaja“, navodi se u saopštenju.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima.

Drvo koje je palo u naselju Šumice u Beogradu oštetilo je bar jedan automobil, slično se desilo u Humskoj. Na Zvezdari u Ulici Jovanke Radaković palo je drvo od težine snega i zaustavilo saobraćaj.

Slično se dogodilo i u Krunskoj ulici, u centru Beograda, gde je stablo palo i preprečilo kolovoz.

Takođe, i na parkingu u Hadži Ruvimovoj ulici na Vračaru, nedaleko od Kalenić pijace, jedno drvo je oštetilo auto na parkingu.

Stanovnici Kanarevog brda, u Vukasovićevoj ulici, imaju sličan problem. Kako kažu za N1, zovu nadležne i nikog ne uspevaju da dobiju, a drvo je palo preko ulice.

Drvo je palo i na vozilo u Ulici Stjepana Filipovića na Savskom vencu.

stjepana filipovića sneg drvo
Izvor : Čitaoci N1

Oboreno stablo oštetilo je automobile i u Ulici Stevana Musića, u Profesorskoj koloniji na Paliluli.

Na Karaburmi, u Ulici Patrisa Lumumbe, drvo je palo i oštetilo zgradu, krov, prozore i roletne, javljaju čitaoci N1 koji šalju i fotografije.

Drvo je palo i ispred jedne zgrade na Banovom brdu gde je, prema rečima čitalaca koji su se javili redakciji N1, jedan komšija samo nekoliko minuta ranije pravio sneška sa detetom. Zbog toga savetuju sugrađanima da u narednom periodu izbegavaju parkove.

banovo brdo sneško drvo
Izvor : Čitateljka N1

Jedno stablo se obrušilo i ispred zgrade u Ulici Svetozara Papića u naselju Galenika.

drvo galenika
Izvor : Čitalac N1

Širom Srbije satima pada vlažan sneg. Savetuje se oprez vozačima koji kreću na put.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za da su službe potpuno spremne za sneg, da je na raspolaganju 90 velikih kamiona, 20 manjih i 15 utovarnih mašina.

Radojičić: Sve dobro funkcioniše

Grad Beograd u potpunost je spreman za zimu, izjavio je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i istakao da je spremno 16.000 tona soli i 2.000 tona kamenog agregata, koji će biti posipani po ulicama, ukoliko zatreba.

Izvor: Tanjug

Radojičić je za TV Vesti rekao da je najvažnije to što komunalne službe i ljudi zaposleni u njima daju svoj maksimum, pa sve funkcioniše dobro. Očekuje se da će sneg padati 24 časa, postoji mogućnost stvaranja poledice, rekao je Radojičić koji zahvaljuje komunalnim službama jer grad  funkcioniše i u ovim uslovima.

Ipak, u pojedinim delovima Beograda, onim na uzvišenjima, dolazilo je do problema u saobraćaju.

 

Tako je na Miljakovcu, kako svedoče gledaoci N1, došlo do kolapsa.

 

 

Komentari

Vaš komentar