Funkcioneri u KCV, prisustvovali započinjanju istih radova – drugi put

Vesti 29. apr 202120:35 > 20:38 3 komentara

Radovi na izgradnji novog prostora za urgentno-dijagnostički centar Kliničkog centra Vojvodine su počeli, saopšteno je na konferenciji za novinare u Novom Sadu. Ista vest je, međutim saopštena i pre četiri meseca, kada je takođe najavljen početak radova. Šta je tu onda, zapravo, vest?

Povod za okupljanje 30. decembra 2020. godine  u Kliničkom centru Vojvodine bilo je otvaranje rekonstruisane Interne klinike. Bila je to i prilika da se najavi početak radova na još dva bloka KCV-a, čija gradnja stoji već 30 godina.

„Zdravstveni sistem Srbije i država Srbija više ne liče na ono na šta su ličili pre par godina. Razlika je ogromna. To su činjenice i to je ono što ste mogli da vidite sada kada ste obišli ovu zgradu i kad vidite šta nastavljamo dalje da radimo“, rekao je tada ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Povezane vesti

Po onome što se vidi, nisu nastavili da rade ništa – jer razlike u kadrovima od 30. decembra i četiri meseca kasnije – praktično da i nema. Promenilo se godišnje doba, scenografiji su dodati radnici i radne mašine, koje, čini se, nisu bili previše uposlene – kostur i goli zidovi lamela „B“ i „C“ ostali su isti kao i u decembru – kada su radovi počeli. Ili nisu?

„Sada prisustvujemo i započinjanju radova na lameli ‘B’ i ‘C’, najavila je krajem prošle godine direktorka Kliničko bolničkog centra Vojvodine Edita Stokić.

Danas je najavila nešto slično.

„Ali sa druge strane, sam prolazila pored ovog kostura betonskog i stalno imala nadu da će jednog dana krenuti i izgradnja lamele ‘B i ‘C’. I zaista, uspeli smo“, napomenula je ona.

Ako je vest manje-više ista kao i pre četiri meseca, onda to i nije vest. Zbog čega su se onda državni, pokrajinski i gradski funkcioneri okupili na istom mestu, a pozvali i novinare?

„Ovo je bila prilika da predsednica vlade i njeni saradnici svi mi zajedno, predstavnici medija obiđu radove i ove sjajne ljude koji ovde već nedeljama rade. Radujem se, vidim napredak“, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Napredak na lamelama B i C kliničkog centra Vojvodine mi nismo videli, ali, uočili smo nešto novo, građevinsku tablu sa jasno naznačenim datumom početka radova – ipak je u pitanju april.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare