Druga optužnica protiv Belivukove grupe za ubistva Mitića i Mihajlovića

Vesti 13. apr 202216:16 > 16:17 2 komentara
Veljko Belivuk
Pedja Milosavljevic/AFP

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu, drugu po redu, protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Ovom optužnicom obuhvaćen je i Senad Rešović, pripadnik grupe koji je uhapšen u oktobru, dok su svi ostali optuženi u pritvoru od 4. februara 2021. godine i prvom optužnicom, po kojoj treba da im počne suđenje krajem aprila, terete se za pet teških ubistava, trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje.

Povezane vesti

Takođe je obuhvaćen i Dragan Mitrović koji je uhapšen kada i Rešović, ali zbog sumnje za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već obuhvaćeno pomenutom, potvrđenom optužnicom protiv Belivukove grupe.

Sudski postupak protiv grupe Veljka Belivuka je više puta odložen, dok tužilaštvo i dalje prikuplja dokaze za zločine koji do sada nisu obuhvaćeni optužnicom. Međutim, ne ispituje se povezanost ove grupe sa pojedincima iz institucija i optužnica je i dalje ograničena samo na period od 2019. protiv grupe koja je očito imala i političku zaštitu, piše NIN u poslednjem broju.

NIN dodaje da je novi svedok saradnik i optuženi Nikola Spasojević u iskazu pred Tužilaštvom za organizovani kriminal opisao detaljno svoja saznanja o ova dva ubistva.

Povodom ubistva Nikole Mitića rekao je da ga je preko Skaj aplikacije pozvao Belivuk da hitno dođe u prostorije Partizanovog stadiona koje je ova grupa koristila. Belivuk je, prema rečima Spasojevića, tražio da se prekreče kancelarije jer su nekog prebili pa su ostali tragovi krvi.

U Skaj aplikaciji, koju su otkrile francuske službe, nalaze se fotografije vezanog Mihajlovića dok je živ, kao i fotografije nakon što je ubijen i nakon što je spaljeno telo.

Sanja Mihajlović, majka ubijenog Gorana, za NIN od 15. jula 2021. je ispričala kako je tražila da sazna šta se desilo sa njenim sinom i da joj u policiji nisu rekli da to ima veze sa Belivukom već je to saznala gledajući televiziju.

Rodbina ubijenih mladića protestovala je kada je bilo najavljeno da će se na televizijama sa nacionalnim frekvencijama emitovati fotografije masakriranih tela. I pored njihovog protesta emitovanje je trajalo danima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare