Dragojlović: Teška zamena teza da je referendum za ili protiv Vučića

Vesti 25. dec 202100:01 > 00:03 46 komentara
N1

Koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji Nataša Dragojlović za N1 kaže da zabrinjava to što građani malo znaju o referendumu za promenu Ustava. Ističe da je to važan čin, koji utiče i na niz drugih zakona u oblasti pravosuđa.

Dragojlović je u emisiji Dan uživo TV N1 istakla da su istraživanja pokazala da 92 odsto građana Srbije „pojma nema“ šta promene Ustava donose, dok samo osam odsto zna o čemu se radi, koliko je to važno, i ima neki stav o tome.

POVEZANE VESTI:

„Problem je u tome što se ovde ova javna rasprava pred sam referendum vodi na potpuno pogrešnim argumentima, umesto da se govori o tome da li se zaista omogućava nezavisnsot sudstva, mi sada pričamo o tome ko je predložio Ustav (…) mi se sada ne izjašanjvamo o sadržaju samih izmena i posledicama na naš pravosudni sistem i naš pristup pravdi posle toga, nego se referendumski izjašavanjmo za i protiv Vučića“, primetila je Dragojlović.

Onaj ko postavlja stvari tako, dodala je gošća N1, zaista čini loše demokratiji u Srbiji.

„To je teška zamena teza, i mislim da ne može svako pitanje koje se plasira u javnost da se svede na samo tu opsesivnu opsednutost Aleksandrom Vučićem lično“, poručila je Dragojlović.

Govoreći o atmosferi na poslednjem sastanku sa premijerkom, predsednikom Skupštine i ministarkom za evrointegracije, Dragojlović je rekla da je Konvent sada postao mesto na koje se prebacila politička debata u smislu stranačkih sukoba, gde se usled nedostatka te druge strane u parlamentu, Konvent „namestio“ kao ta suprotna strana vlasti.

„Gde mi sada, evo juče, prekjuče, trpimo napade, iako smo toliko dugo, samo na temu Ustava, učestvovali od samog početka, od nacrta, u svim fazama, bili konstruktivni, dali sve od sebe da to unapredimo, a sada smo optuženi ne samo da smo mi protiv vladavine prava i usvajanja Ustava, nego zamislite i da smo protiv evropskih integracija“, ukazala je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare