Dragan Šolak: Otišlo je veliko ime srpskog novinarstva, oštar i pravičan čovek

Vesti 09. maj. 202209:20 > 09:304 komentara
Podeli:
Izvor: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Povodom smrti Veselina Simonovića, glavnog i odgovornog urednika portala Nova.rs, saučešće porodici i kolegama uputio je i Dragan Šolak, osnivač i Chairman Advisory Boarda United Grupe.

„Veselin Simonović je bio veliko ime srpskog novinarstva, neizmerno hrabar urednik i novinar čije je iskustvo pomoglo da pokrenemo portal Nova.rs koji je za kratko vreme uspeo da postane prepoznatljiv i van granica Srbije. Izražavam najdublje saučešće njegovoj porodici i svim njegovim kolegama u redakciji Nova i kompaniji United Media.

Povezane vesti

Simonović je bio oštar, ali pravičan kritičar aktuelnih društvenih i političkih zbivanja u Srbiji i bili smo zaista ponosni kad je postao deo našeg tima profesionalnih i nezavisnih medija.

Verujem da će i čitaocima nedostajati njegovo britko i analitičko pero, a mladim novinarima kojima je bio mentor i delio sa njima svoje znanje, nedostajaće saveti ovog velikog novinarskog autoriteta.

Veselinu Simonoviću bićemo uvek zahvalni što je i u ovako teškim vremenima za nezavisno novinarstvo u Srbiji, uspeo da odbrani integritet i kredibilitet medija koje je vodio. Večna mu slava i hvala".

Podsetimo, direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović preminuo je iznenada u 63. godini. Od njega su se oprostili brojni političari, novinari i javne ličnosti.

Komentari

Vaš komentar