Donfrid: Amerika podržava Srbiju u daljem svrstavanju uz SAD i EU

Vesti 28. apr 202210:14 7 komentara
Reuters/ Hannibal Hanschke

Bilo je veoma važno što je Srbija glasala da se suspenduje rusko članstvo u Savetu UN za ljudska prava i stala uz 141 državu koja je glasala u Generalnoj skupštini UN da osudi rusku invaziju, izjavila je pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid i poručila da od Srbije zavisi kakav će stav imati o sankcijama.

Povezane vesti

Ona je u intervjuu za današnju „Politiku“ rekla da se „Srbija svrstala uz SAD i Evropu“ i da je to“bilo važno, posebno u kontekstu zvaničnog srpskog strateškog cilja – članstva u Evropskoj uniji.

„Zbog toga mislim da je to veoma važno“, naglasila je Donfrid.

Ona je poručila da Sjedinjene Države „u potpunosti podržavaju Srbiju da se priključi EU i da se reformiše“.

„O brzini odlučuje Srbija, zavisi od toga kolikobrzo prolazi kroz poglavlja, ali sigurna sam da će jednog dana postati članica EU. Verujem da je tamo budućnost Srbije, rekla je Donfrid.

Ona je naglasila da Amerika podržava Srbiju u daljem svrstavanju uz SAD i EU, ističući i važnost podrške Ukrajini.

„Za SAD je važno da se podrži Ukrajina u ratu, ali i da se Rusiji stavi do znanja da mora da plati cenu za ono što radi. To je naš stav, a Srbija mora sama da odluči kako će da se postavi kad je reč o sankcijama (Rusiji)“, poručila je pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid u intervjuu za „Politiku“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare