Advokat objavio dokumenta o smrti Vladimira Cvijana koja je dobio od BIA

Vesti 21. apr. 202114:0338 komentara
Podeli:
Vladimir Cvijan
Izvor: Screenshot/ Video

Beogradskom advokatu Ivanu Niniću dostavljeni su odgovori od Bezbednosno informativne agencije (BIA) o smrti advokata i političara Vladimira Cvijana.

Odlukom Bratislava Gašića prethodno je izvršen opoziv tajnosti dokumenata koje je Ivan Ninić objavio na svom Tviter nalogu.

Objavljena je službena beleška o kontaktu u Institutu za sudsku medicinu, službena beleška o kontaktu u Advokatskoj komori Beograd, izveštaj o razgovoru sa Cvijanovom suprugom, izveštaj sa radnikom „Jugoslovenskog rečnog brodarstva“ i dva izveštaja o razgovorima sa NN licima.

Portal Nova.rs navodi da su sva dokumenta od marta 2021. godine, a BIA tvrdi da pre toga „ni slovo“ nije napisala o Cvijanu u svojim evidencijama.

„Ovim odgovorom je zadovoljena forma i deo informacija za koje je BIA procenila da treba da izađu u javnost, ali ne znamo šta BIA ima u posedu još. Iz ovoga što je dostavila ne proizilazi ozbiljan operativni rad i ne čini se kao da je uložila dodatni napor da priču zaokruži. U ovoj priči ostaju rupe koje nisu popunjene, a koje je BIA, s obzirom na ovlašćenja, resurse i mogućnosti, mogla da upotpuni“, kaže Ninića za Nova.rs.

On objašnjava da se iz priloženog ne vidi ni kada je Cvijan ušao u Srbiju, s kim je boravio, gde je živeo, a takođe nije poznato ni od čega je živeo.

„Ako iz ovog izveštaja možemo da vidimo da ljudi Cvijana opisuju kao nekoga sa očiglednim zdravstvenim problemima, kao nekoga ko se lečio, najmanje što je BIA mogla da uradi je da se više pozabavi njegovim zdravstvenim stanjem“, kaže Ninić.

Ninić podseća da iz Višeg javnog tužilaštva i dalje čeka odgovore na pitanja koja im je upuito.

Podsetimo, telo Vladimira Cvijana pronađeno je 5. januara 2018. godine u Dunavu, dva kilometra od Pančevačkog mosta u Beogradu. Tužilaštvo se, međutim, o tom slučaju oglasilo posle više od tri godine.

Komentari

Vaš komentar