Dokument DS, SSP i PSG za dijalog s vlašću u završnoj fazi

Vesti 30. dec. 202016:11
Podeli:
Izvor: N1

Demokratska stranka je objavila da je "apsolutno u završnoj fazi" dokument na kojem radi sa Strankom slobode i pravde i s Pokretom slobodnih građana, za dijalog s predstavnicima vlasti pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta o izbornim uslovima.

„Ove tri stanke rade na dokumentu, ali rade i ostale opozicione stranke, i ja verujem da će uskoro konačan dokument biti pred javnošću. Znači, intenzivno se radi, skoro svakodnevno se radi“, rekla je novinarima zamenica predsednika DS, Dragana Rakić.

Dodala je da se uvažavaju i stavovi nevladinih organizacija, koje su već dale svoje platforme, kao što je CRTA.

Povodom stava Narodne stranke da u borbi za izborne uslove neće sarađivati sa opozicionom strankama koje su izašle na junske izbore, rekla je da se DS zalaže da opozicioni front bude što širi i što jedinstveniji. Prema njenim rečima, „autokratski režim može se pobediti samo ako nas bude što više sa ove strane, tako da razgovaramo sa svima“.

„Uče nas istorija i iskustvo drugih zemalja: Evo sad u Madjarskoj videćete da se opozicija ujedinila u širokom frontu – od levo orijentisanih partija, do partija na desnom političkom centru. Mi u DS verujemo da gradjani očekuju da vide jedinstvo i slogu opozicionih stranaka“, rekla je Rakić.

Komentari

Vaš komentar