Dojčinović: Obračun sa Hrkalović ograničen, podrška kriminalcima iz vrha države

Vesti 24. jan 202218:29 > 18:5012 komentara
Izvor: N1

Veze bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović sa ljudima koji su optuženi za kriminal nisu ispitane do kraja, a optužnica protiv nje nije zanimljiva, izjavio je urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevan Dojčinović.

Povezane vesti:

On navodi da je grupa Veljka Belivuka imala zaštitu vrha vlasti.

“Ne završava se podrška toj grupi samo na Dijani Hrkalović”, rekao je Dojčinović u Danu uživo na N1.

Dodao je da je sa tom grupom povezan i generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, što tužilaštvo, kako kaže, nikada nije ispitalo.

Smatra da ni u slučaju Hrkalović te veze nisu ispitane do kraja, a na pitanje da li to znači da je neko štiti, kaže da ne veruje u to, već da se “ograničeno obračunavaju sa njom”.

Za samu optužnicu protiv Hrkalović kaže da “nije zanimljiva”, i da su u pitnaju “jako sitna dela”.

Govoreći o rokovniku bivšeg načelnika policije Dejana Milenkovića, u kom se vođa kriminalno-navijačke grupe „Janjičari” Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, naziva „državnim projektom”, Dojčinović kaže da je čudno što se te beleške spominju u optužnici protiv Hrkalović jer nije jasno kako dokazuju ono što joj se stavlja na teret.

Nakon što je Stanković ubijen država je proglasila “rat mafiji”, podseća Dojčinović i dodaje da je bilo neobično da država tako burno reaguje na ubistvo kriminalca.

“Oni su u tom ‘ratu mafiji’ na neki način osvetili Stankovića i tada su pod prisluškivanje stavili sve ljude sa suprotne strane”, rekao je urednik KRIK-a.

Jedan od ljudi koji su stavljeni pod mere je i advokat Dragoslav Ognjanović, koji je ubijen 2018. godine.

KRIK je prošle nedelje objavio i da je u prisluškivanom razgovoru Ognjanović govorio o navodnim vezama Dijane Hrkalović sa kriminalcima.

Advokat je u razgovoru kazao da je Hrkalović pomogla Belivuku da se “izvuče”, a Hrkalović je optužena da je naredila da se obriše snimak razgovora u kom ju je Ognjanović pominjao.

Sudska praksa ohrabruje tabloide

Dojčinović kaže da je poslednje nedelje decembra podneo tužbe protiv tabloida koji su vodili “jednu od najbrutalnijih kampanja” do sada protiv KRIK-a.

Tabloidi su, podseća on, zbog izveštavanja KRIK-a mesecima objavljivali neistine o tom portalu i nazivali ih “mafijaško koljački portal”.

Međutim, kaže da tužbe nisu način da se tabloidi zaustave i da su odštete koje sudovi dodeljuju sve manje.

“Sudska praksa ih samo ohrabruje jer to za njih nije nikakav novac”, kaže Dojčinović.

Komentari

Vaš komentar