Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu

Vesti 16. maj 202207:41 > 13:57 106 komentara
N1/Ilustracija

Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Nakon detaljnih provera većine škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne. U nekim školama gde je završen policijski pregled, nastava se naknadno organizuje, a neke škole su se odlučile za onlajn nastavu.

Dojave su, između ostalih,  stigle u osnovne škole „Starina Novak“, „Kralj Petar Drugi Karađorđević“ u Marulićevoj ulici, „Vladimir Rolović“, „Đura Jakšić“, „Danilo Kiš“, „Sveti Sava“, „Drinka Pavlović“, „Radomir Putnik“, „Kosta Abrašević“ u Resniku, „Karađorđe“ na Karaburmi i u još nekoliko beogradskih i zemunskih škola, ali i u Filološkoj gimnaziji.

Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne, navodi se u saopštenju ministarstva.

„Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gde bezbednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama. Nakon završenog pregleda škola učenici će biti vraćeni na nastavu“, naglašavaju u ministarstvu.

Dojave su stigle u ranim jutarnjim satima.

N1

N1 saznaje i da su deca iz Filološke gimnazije poslata kući.

Podsetimo, u nedelju su primljene dve dojave o postavljenim bombama na železničkoj stanici Novi Beograd i u Zoološkom vrtu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare