Dogovorili se stanari Solunske i uprave hotela Mona

Vesti 14. jun 202115:24 7 komentara
Solunska, protest
N1

Predstavnici nekoliko stanarskih zajednica Solunske ulice na Donjem Dorćolu sastali su se sa upravom Hotela Mona, u vlasništvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Tomislava Momirovića, povodom radova u toj ulici zbog kojeg su stanovnici tog dela Beograda protestvovali.

Sastanak je održan u 12 časova, a uprava „Hotela Mona“ saglasila se sa predlogom stanara Solunske ulice na Dorćolu, prenosi „Nova.rs“. Oni tvrde da Hotel Mona podržava da se ne menja postojeće rešenje ulice.

povezano

„Dogovoreno je da se od predsednika opštine traži sastanak da bi se to i formalno stavilo na papir i u tome hotel stoji na našoj strani. Hotel je u načelu zainteresovan za poboljšanje uslova i okruženja u našim ulicama i nude saradnju, o čemu će biti još dogovora“, navodi se u objavi na Vajber grupi stanara.

Podsetimo, predsednik beogradske opštine Stari grad, Radoslav Marjanović, saopštio je juče nakon sastanka sa predstavnicima nekoliko stambenih zajednica iz Solunske ulice da je ta opština na inicijativu građana postigla dogovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju, da se obustave dalji radovi u toj ulici.

Ovi radovi su podrazumevali seču nekoliko stabala i ukidanje parking mesta zarad pristupa autobusa Hotelu Mona, kao i pretvaranje dela Solunske ulice u dvosmernu.

Predstavnici stanarskih zajednica su ranije pozdravili brzu reakciju opštine, ali su, isto tako, sa druge strane istakli da su na oprezu zbog prethodnih loših iskustava mnogih građana. Oni su tom prilikom naveli da su njihovi naredni koraci da se institucionalno izbore za otkazivanje tog projekta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare