Dogovor oko problema u Bloku 37 sve izvesniji, stanari na oprezu – čekaju potpis

Vesti 29. jul 202119:28 2 komentara

Sa građevinske parcele u Bloku 37 počele su da odlaze mašine. Za sada tek dve, a uskoro će sve, najavljeno je iz Grada na današnjem sastanku sa stanarima tog naselja. Dogovor sa investitorom sve je izvesniji, za građane ipak to je nedovoljno - podsećaju da su dogovori već bili kršeni ranije, pa dok ne dobiju crno na belo potvrdu da je svemu kraj, neće imati mira.

Na korak do konačnog rešenja. Stanari Bloka 37 veoma uskoro neće morati više da dežuraju na ulici zbog investitora koji planira da gradi tik uz njihove stanove, poručio je jutros zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na sastanku sa njima.

Povezane vesti

Posle sat vremena iz Gradske kuće su izašli sa malo više nade.

„Ideja Grada jeste da za ovu lokaciju investitoru ponudi dve lokacije – jednu u blizini ove i durgu takođe na teritoriji Novog Beograda. Dakle, imamo naznake, imamo obrise takvog njihovog dogovora i mi sada njegovu realizaciju očekujemo“, rekao je Željko Babić, stanar Bloka 37 .

Biće to kompromisno, trajno rešenje na zadovoljstvo svih strana, obećava drugi čovek prestonice. O detaljima i tome šta misli investitor nije želeo da govori, poručuje – videćete ubrzo.

„U okviru tog rešenja Beograd treba da postane vlasnik te parcele, koju ćemo mi pretvoriti u javnu namenu, što znači da ćemo tamo moći da uradimo neki od javnih sadržaja. Otići ću tamo, napravićemo zbor sa ljudima i videti šta je njima potrebno od nekih javnih sadržaja, kako bismo mogli zajedno da radimo i da učinimo to naselje komfornijim za život tih ljudi“, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Da se nešto zaista dešava i da ide u dobrom smeru po stanare, govori i to što je juče počelo uklanjanje mašina sa parcele.

Ipak, neće je ostavljati bez nadzora i biće kažu na oprezu.

„Imajući u vidu šta se dešavalo za ova dva meseca, da smo bili nekoliko puta iznenađeni, mi čekamo konačno kad vidimo taj papir, da je konačno rešeno, e onda tad odustajemo i od našeg ‘programa’ koji smo zacrtali još na početku“, ističe stanar Bloka 37 Aleksandar Angelovski.

Tačan datum za postizanje rešenja stanarima nije saopšten, ali stiže za mesec, dva, tvrde gradski čelnici koji posreduju u dijalogu. A kada bude postignut, komšije očekuju potpise – sa jedne strane Grada, sa druge investitora.

To će im biti jedina prava garancija da su njihovi problemi okončani.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare