Mirna novogodišnja noć, šetnje na beogradskim ulicama

Vesti 01. jan. 202119:09 > 19:173 komentara
Podeli:

Novogodišnja noć u Beogradu protekla je mirno. Nije bilo incidenata, ali su pripadnici MUP-a uputili puno sugestija, molbi i opomena za pridržavanje mera. No, i bez organizacije, u centru grada bilo je veselo.

Na beogradskom Trgu republike žurio je samo Deda Mraz. Ali kao bez žurbe, napustila nas je godina bez mnogo slavlja. Poneko se, uprkos merama i preporukama, okupio u centru grada.

Građani koje smo zatekli na ulicama rekli su da ovu Novu godinu dočekuju u krugu porodice i prijatelja na ulici ili u svojim domovima:

„Evo ovako u šetnji, sad sam ispratila unuke i idem malo uz televiziju i uz telefon. Taman posla da se okupljamo, vidiš da bežim od svakoga i svi od mene“.

„Beograd je pust i tužan“.

„Evo super, šta ćemo, nemamo gde drugde. Pa pazi, možda je i bolje ovako“.

„Grad je prazan, nije kao ranijih godina, ali okej, šta da se radi“.

„Očekujem da Nova godina bude dosta drugačija, bez ove epidemiološke situacije kakva jeste sada i da bude mnogo više ljubavi, mnogo više dodira i mnogo više druženja“.

„To smo baš rekli, kako su ljudi izašli isključivo da gledaju jedni druge, i onda kada bude bio taj momenat Nove godine, neće moći uopšte da se dodirnu nego će morati da nastave da se gledaju“.

Restorani bez gostiju, policija sa zadatkom. Više od suknji i kravata, na ulicama su bile viđenije unifrome. Noć je prošla bez incidenata, kršenja mera, ali sa puno opomeni, sugestija i molbi.

Neuobičajen doček, na kraju, ipak, nije prošao i bez ponekog zagrljaja.

Nova godina, Beograd
Izvor : N1
Komentari

Vaš komentar