DOB: S plafona otpao deo izolacionog materijala, utvrđuje se zašto se to desilo

Vesti 03. okt 202216:49 5 komentara
N1

Tokom koncerta Big Benda RTS i Džez odseka Fakulteta muzičkih umetnosti (FMU), održanog u Velikoj sali Doma omladine Beograda (DOB) u petak 30. septembra, neočekivano je sa plafona iznad bine otpao deo izolacionog materijala veličine oko jednog kvadratnog metra i pao na binu pored muzičara, saopšteno je iz DOB-a. Tom prilikom niko od učesnika programa nije pogođen niti povređen, naglašavaju u DOB-u.

DOB u saopštenju poručuje i da izuzetno žali zbog ovog nemilog događaja i izvinjava se učesnicima i publici na svim eventualno nastalim neprijatnostima.

„Uprkos činjenici da Dom omladine Beograda redovno vrši kontrolu bezbednosnih uslova u svim svojim salama, uvek postoje neočekivane okolnosti više sile koje mogu dovesti do neželjenih događaja, kao što je to bio slučaj i prilikom održavanja ovog koncerta. Dom omladine Beograda trenutno vrši utvrđivanje stanja na plafonu Velike sale DOB-a, sa namerom da se utvrdi šta se i zašto se dogodilo“, navodi se u saopštenju.

Iz DOB-a podsećaju i da je Velika sala kompletno renovirana i puštena u rad 2012. godine, te da je osigurana od svih štetnih događaja kod poznate osiguravajuće kompanije koja je zvanično obaveštena o štetnom događaju.

„U toku je stručna procena štete, od strane stručnih procenitelja osiguravajuće kompanije, i utvrđivanje okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja. Nakon zaključka stručnjaka i detaljnog pregleda celokupnog prostora, po hitnom postupku biće sprovedena sanacija nastale štete“, poručuju iz DOB-a.

Podsećaju i da se Velika sala DOB-a nalazi 16 metara ispod nivoa Dečanske ulice i da, imajući u vidu tu činjenicu, postoji opravdana mogućnost da je tokom proteklih obilnijih kišnih padavina određena količina vode skriveno prodrla do plafonske konstrukcije u ovoj sali i oslabila pokrivne izolacione materijale čiji je jedan deo, kako navode, „neočekivano i bez vidljivog spoljnog oštećenja, pao tokom održavanja koncerta“.

Iz DOB-a ističu i da je najvažnije u nemilom događaju to što niko od izvođača na bini nije bio direktno izložen padu izolacionog materijala, niti je bilo povređenih.

„Dom omladine Beograda se još jednom izvinjava svim akterima događaja na pretrpljenoj neprijatnosti i uverava javnost da preduzima sve neophodne mere kako bi se Velika sala DOB što pre osposobila za nastavak dalje programske aktivnosti, kao i kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih događaja u budućnosti“, navodi se u saopštenju.

DOB poručuje i da će o toku sanacije Velike sale obavestiti javnost u predstojećim danima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare