Do jula 34.000 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje u pijanom stanju

Vesti 18. avg 202211:562 komentara
Izvor: Mup Srbije

U prvih sedam meseci ove godine iz saobraćaja je isključeno više od 34.000 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, što je gotovo 8.000 više u odnosu na prošlu godinu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, saopštio je MUP.

Kako se navodi, Vulin je prisustvovao obeležavanju 16 godina od pokretanja kampanje „Kad pijem, ne vozim“, koja se ostvaruje kroz zajedničku saradnju Uprave saobraćajne policije MUP, Apatinske pivare i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovom prilikom, Apatinska pivara je donirala Upravi saobraćajne policije 20 alkometara najsavremenije generacije.

Vulin je poručio da je ovo kampanja sa najdužom tradicijom u kojoj učestvuje Uprava saobraćajne policije, kao i da su aktivnosti saobraćajne policije pojačane, posebno tokom avgusta, kada se u Srbiji održava najveći broj festivala na otvorenom.

„Tokom prethodnih godina, Apatinska pivara donirala je Upravi saobraćajne policije 155 alkometara najsavremenije generacije, 50.000 usnika za alkometre, kao i 600 svetloodbojnih prsluka koje policijski službenici koriste u kontroli saobraćaja. Vrednost dosadašnjih donacija je oko 150.000 evra“, rekao je Vulin.

On je ocenio da je masovno alkotestiranje vozača doprinelo većoj bezbednosti građana u saobraćaju, kao i povećanju njihove opšte sigurnosti.

Komentari

Vaš komentar