Dmitrović u Nišu o demografskom opstanku srpskog naroda

Vesti 22. feb. 202117:112 komentara
Podeli:
Ratko Dmitrović u Nišu
Izvor: Vlada Srbije

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović ocenio je u Nišu da je Program "Srbija 2025" šansa za demografski opstanak srpskog naroda, a sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski je obišao i Sigurnu kuću za žene i decu žrtve nasilja, saopštilo je Ministarstvo.

Razvoj infrastrukture, gradnja puteva, kanalizacije, ambulanti, škola i vrtića, zdrava je osnova da se ljudi zadrže u manjim mestima, a ne da se doseljavaju u velike gradove, ocenio je Dmitrović, uz opasku da „nove tendencije ukazuju da je veće uživanje živeti u manjem mestu u kom se može obezbediti veći kvalitet života“.

Dodao je da je plan tog ministarstva da se tokom ove godine obiđe najveći broj lokalnih samouprava „da bi se stekla jasna slika“, a da će potom Vladi biti predložen set mera za rešavanje ovog složenog problema.

Sotirovski je istakla da je reorganizacijom Gradske uprave grad Niš formirao Upravu za društvene delatnosti, čiji je osnovni delokrug rada briga o deci i porodici, kao i finansijska podrška iz budžeta, dodavši da je zapošljavanje mladih veoma važna tema za Niš.

Komentari

Vaš komentar