Đurđević Stamenkovski: Skupština do sada ličila na sednicu Glavnog odbora SNS

Vesti 08. jul 202218:58 4 komentara
zavetnici.rs

Komentarišući najavu da će se konstitutivna sednica Skupštine Srbije održati pre kraja jula, predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, rekla je da je prvi i osnovni izazov novog saziva biti da odluči da li će to biti zakonodavni dom ili arena za galamu, uvrede i opstrukcije. Ona je dodala da će novi saziv parlamenta predstavljati izvestan napredak u odnosu na prethodni, koji je, kako kaže, ličio na sednice Glavnog odbora SNS.

Ona je za Nova.rs rekla da to zavisi od učesnika na prethodnim izborima i da je pred njima veoma važno pitanje.

“Najvažnije pitanje pri donošenju takve odluke jeste: šta je važnije i snažnije, međusobna stranačka netrpeljivost, da ne kažem i mržnja ili ljubav prema Srbiji i odgovornost prema svim njenim građanima? Od odgovora na to pitanje zavisi, ne samo kvalitet dijaloga, rasprave i saradnje, nego i samo njihovo postojanje. Stav Srpske stranke Zaventici je na tu temu poznat i ja sam ga više puta ponovila. Ne postoji stranački rivalitet i animozitet koji može biti iznad naše ljubavi prema Srbiji, ne mogu oni koji me napadaju, da me mrze onoliko koliko ja volim Srbiju”, navela je ona.

Ona je dodala da novi saziv Skupštine, koji čini veliki broj različitih političkih subjekata, predstavlja izvestan napredak u odnosu na prethodni, koji je, kako kaže, ličio na sednice glavnog odbora SNS-a.

“U prethodnom sazivu više se vodilo računa o lirskim i epskim uzletima u dodvoravanju vođi, nego o zakonodavnom uređenju države i društva. Vreme je da se to promeni. I naša uloga kao opozicionog subjekta, biće u tome da se tom jednoumlju stane na put, jer ne treba Srbija, ni kroz Skupštinu, ni kroz druge organe vlasti, da služi jednom čoveku, već svaki čovek na funkciji, mora da služi državi i njenim građanima“, kazala je ona.

Oprišnije pročitajte na Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare